Bij wielervereniging JEGG-DJR Academy hebben in totaal 29 renners zich weten te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen die komend weekend en volgend weekend verreden worden.

Het komende weekend zijn de wedstrijden op en rond de  VAM-berg in Drenthe voor de dames en de junioren (zaterdag 15 juni). De nieuwelingen en elite strijden op zondag 16 juni om het Nederlands kampioenschap.  De week daarop op zondag 23 juni is het de beurt aan de renners onder de 23 (U23) en zij rijden dan het parcours over de Posbank met start en finish in Arnhem. Dit is ook het NK voor de profs en wordt gezien als een goede voorbereiding op de Tour en Olympische Spelen.

In de tussenliggende week wordt ook het NK tijdrijden verreden. Het NK tijdrijden is op woensdag 19 juni in Steenbergen voor de U23, Elite en de Junioren. Bij de U23 staan dan aan de start Tjalle de Bruin en Marijn Maas en bij de Elite Jasper de Laat en Tom Smeets. Bij de junioren gaat Denley van Wijnbergen van start. En omdat hij niet nog voldoende hersteld is, laat hij de wegwedstrijd aan zich voorbijgaan.

Hieronder het volledige overzicht van de selecties:

Zaterdag 15 juni (VAM-Berg):

Dames: Noor Dekker, Miranda Bik, Michele Ritzen, Lieske Coumans, Myrthe Heijnen, Yvonne de Vet en Cindy Embregts.

Junioren: Floris Haverdings, Mark Mandemaker, Renzo Moretti ,Ruud Nagengast, Bob Overdevest, Gijs Schoonvelde, Aron van Vugt, Ties Wagenaar en Luka Wissink

 

Zondag 16 juni (VAM-Berg):

Nieuwelingen: Loek Graafmans, Stijn Hoffmanns, Caiden Jeurissen, Nick Koenis en Ties Kruithof.

Elite: Jasper de Laat en Tom Smeets

 

Woensdag 19 juni (tijdrit 36 km):

Elite: Jasper de Laat en Tom Smeer

U23: Tjalle de Bruin en Marijn Maas

Junioren: Denley van Wijnbergen

 

Zondag 23 juni (Arnhem):

U23: Marijn Maas, Sven Pijnenburg, Tjalle de Bruin, Thomas Baart en Hidde Swart.