Enigszins teleurgesteld reageerde Ruud Nagengast van wielervereniging JEGG-DJR Academy op zijn tweede plaats bij de junioren tijdens het Nederlands kampioenschap wegwielrennen (za. 15 juni) op de VAM-berg in Drenthe. Hij had op meer gehoopt zeker omdat hij vorig jaar ook al het zilver wist te pakken. Het NK op het selectieve parcours van 107 kilometer en een kasseienklim -waar van de 120 renners er slechts 31 de finish wisten te bereiken- was spannend tot het eind. De latere winnaar Ko Molenaar gooide de knuppel in het hoenderhok en ontstond er een kopgroep die voor de prijzen zou gaan. JEGG-DJR Academy was hier goed vertegenwoordigd met Ruud Nagengast en Renzo Moretti. Renzo moest in de finale de kopgroep laten lopen. En in de finale probeerde ook ploeggenoot Gijs Schoonvelde de sprong naar de kopgroep te maken, maar kwam net te laat om nog mee te kunnen dingen voor een podiumplaats. Met zijn drieën begonnen ze aan de finale die eindigde met een sprint heuvelop.  Ruud wist wat hem te doen stond, maar gokte verkeerd. ‘Ik ging de sprint te laat aan. Ko en ik reden met dezelfde snelheid naar boven en ik kwam er op deze aankomst niet bij. Dus deze tweede plek voelt echt wel zuur’, aldus Ruud.  Voor JEGG-DJR Academy reed Gijs Schoonvelde naar de 6e  plaats en Renzo Moretti ging als 15e over de finish.

Officiële uitslag:

1 Ko Molenaar 02:53:56,  2  Ruud Junior Nagengast (WV de Jonge Renner) 02:53:56, 3 Jurgen Zomermaand  02:53:56, 6 Gijs Schoonvelde NED Junior (WV de Jonge Renner) 02:55:32 en 15 Renzo Moretti  (WV de Jonge Renner) 02:58:29.