Dordrecht 15 juni

Faas van Mook heeft gisteren categorie 2 ook het klimomnium gereden. Hij werd 7e in de tijdrit en 6e in de wedstrijd. Hij kon helaas niet aan sluiten bij  de kopgroep en reed de wedstrijd zo goed als solo uit.

Ethan Janssen reed zaterdag in categorie 3 klimomnium een matige tijdrit, maar een goede wedstrijd waarin hij bergop een aantal keer zijn tegenstanders goed wist te testen. Hij sloot de dag uiteindelijk als 7e jongen in categorie 3.

Jelte van der Leer (cat. 3): Jelte gister bij de Mol materiaalpech ketting eraf vlak na de start, daarna weer opgestapt maar peloton al te ver weg.

Streetrace Rozenburg 15 juni:

Jens van Baal heeft gisteren de MTB-streetrace van Rozenburg gewonnen. Wedstrijd telt mee voor de Zuid Holland Cup. Ze reden al vrij snel met 4 man weg. Na 5 ronde was Jens weggereden van zijn medevluchters. Toen hij 15 seconden vooruit zat ging zijn ketting eraf bij een hindernis. Hij viel weer terug naar plaats  4. Na 10 minuten kon hij weer aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Een paar ronde later probeerde hij het weer en kon solo over de finish komen.

Rijen16 juni:

Noomi Pieper (categorie 1) heeft vandaag ook in Rijen gefietst. Ze was na de 1e ronde meteen goed van start en lag op 5e positie van de 9. Vlak voor de finish werd het nog een spannend sprintje met haar clubgenootje Pien Uithoven. Noomi heeft deze nipt gewonnen. 5e overall en 3e meisje.

Vandaag in Rijen stonden er in categorie 2, 8 renners aan de start. Art Uithoven reed weg bij de start en is de hele wedstrijd niet meer terug gezien. Hij kwam met ruime voorsprong over de streep. Faas deed nog een poging maar kon Art niet volgen en reed ook hier solo en werd 2e. Achter Faas reed Trisha in de achtervolging samen met een ander meisje. Trisha werd netjes 4e (2e meisje). Daarachter reed Mees zoals iedere week weer met een 3-tal in zijn wiel. Deze week wist hij ze netjes met een goede sprint op de meet te kloppen en werd 5e overall en 3e jongen!

Ethan Janssen (cat.3) reed zondag de Ronde van de Leren Zool in Rijen, waar hij uiteindelijk net te kort kwam in de sprint en 4e jongen en 5e overall werd. Een hele fijne prestatie.

Jelte van der Leer: Vandaag herkansing in Rijen, helaas nog geen nieuwe materialen dus op goede hoop. Helaas ook nu in de zesde ronde vloog zijn ketting eraf en moest hij zich weer terug knokken naar het peloton. Dit keer met wat meer geluk hij kwam er weer bij hij ging er voorbij en toen kwam het peloton hem weer halen. Met de eindsprint toch nog een mooie zesde plek algemeen en 5de jongen. Mooie wedstrijd

Owen Pieper heeft vandaag ook gereden in categorie 4. Hij had vandaag  nog niet de juiste benen Zijn verhaal is dat hij na een hele slechte start niet meer bij de kopgroep kon komen. 17e overall en 13e van de jongens. Relaas van Tim van Tunen: “Ik had een goede start en toen zat ik meteen mee in de eerste groep. Dat hield ik vol tot er nog drie ronde tot het einde was, toen werd er gedemarreerd en heb ik geprobeerd mee te gaan maar dat lukte niet. Door die aanval waren er 5 kinderen vooruit, dat hielden ze vol tot het einde en moesten wij sprinten voor plaats 6. Topwedstrijd”.

Bram van Dinteren  heeft vandaag in Rijen een mooie en natte wedstrijd gereden in categorie 5. In de stromende regen bleef het groepje mooi bij elkaar, in de eindsprint kon Bram nog net voor zijn directe rivaal blijven en eerst knap 6e.

Levi van der Kaa keek weer erg uit naar de wedstrijd in categorie 6. Na 3 rondes probeerde ze met 3 weg te komen, helaas kon Levi de aansluiting niet lang vasthouden en zat al snel weer bij de achtervolgers.

Uiteindelijk is Levi met een andere renner weggereden en werd het een sprint voor de 3e plaats, Levi was net iets sneller en wist zo de 3e plaats te bemachtigen.  Ook Finn Klaus heeft bij categorie 6 in Rijen gereden. Hij was wat huiverig bij de natte bochten en verloor daar de aansluiting door. Uiteindelijk met een groepje van 4 samengewerkt en als 11e gefinisht.