Bij het zondag (16 juni) verreden Nederlands kampioenschap op de weg, is Jasper de Laat van JEGG-DJR Academy bij de elite op de negende plaats geëindigd. Samen met zijn ploeggenoot Tom Smeets was het buffelen. Met slechts twee man, wisten dat het podium moeilijk te bereiken zou zijn. Toch keerden de kansen, ondanks de drie klimmetjes en kasseistroken, die elke ronde terugkwamen, en die er bij de rest van het peloton ook inhakten konden Jasper en Tom zich goed handhaven in de voorste gelederen van het peloton. Op zes ronden voor het einde speelde een onweersbui met de nodige bliksemschichten een hinderlijke rol. Dit had gevolgen voor het wedstrijdverloop. De wedstrijd werd stilgelegd en met vier ronden ingekort, zodat bij de herstart met nog 2 ronden te gaan de finale werd ingeluid. De kopgroep, met daar in de later winnaar Jens van Dool, die al een voorsprong had van anderhalve minuut, mocht ook met die voorsprong starten en kon aan de finale beginnen. Voor de rest van het peloton en andere mogelijke podiumkandidaten was die voorsprong niet meer te overbruggen. Jasper liet het er niet bij zitten en wist de sprint heuvelop van de achtervolgende groep waarin ook Tom Smeets mee was, te winnen. Zo wist Jasper de top tien binnen te rijden en ging hij als 9e over meet en kwam Tom na zijn actieve werk voor Jasper als 15e over de streep.