Loek Graafmans van JEGG-DJR Academy heeft afgelopen maandag  in de 56e Ronde van Luyksgestel bij de nieuwelingen zijn eerste podiumplaats (3e) van dit seizoen bemachtigt. Loek  moest in het criterium over 40 kilometer, slechts de  thuisfavoriet  Matt Roijackers en Koen Sonnemans voor zich laten. Het was voor de zestienjarige Graafmans  een beloning voor zijn aanvallende stijl van rijden dit seizoen.  Loek was ook dan ook degen die de knuppel in het hoederhok gooide. “Het was lang een gesloten koers,” aldus Loek. “Op vier ronden voor het einde probeerde ik het al, maar er werd nog fel gereageerd. Een ronde later was het wel raak en konden alleen Roijackers en Sonnemans nog naar mij toe rijden. In de sprint waren die jammer genoeg te sterk. Ik ben zeker tevreden met de derde plek. De afgelopen wedstrijden was ik ook veel in de aanval, maar bleef de beloning uit. Nu is die eindelijk daar.”

De in Rijen woonachtige Graafmans maakt zich nu op voor het  Critérium Européen des Jeunes 2024 in Luxemburg, aankomend weekend. “Klimmen ligt mij nog beter en de vorm is goed. Hopelijk kan ik mezelf hier opnieuw tonen.”