Met de schoolexamens achter de rug, hebben de nieuwelingen van JEGG-DJR Academy de handen vrij om zich te focussen op goede klasseringen en een vervolgstudie in de komende tijd. Te beginnen in Raamsdonksveer en Luxemburg.

Caiden Jeurissen pakte afgelopen zondag een derde plek in het criterium in Raamsdonksveer. Caiden was de snelste van het peloton waaruit winnaar Koen Sonnemans met Bart van Bijnen waren ontsnapt. Voor de 16-jarige Jeurissen was het, na de winst begin april in Woerden en twee tweede plaatsen in maart in Den Haag en Schijndel, alweer even geleden dat hij het podium mocht beklimmen. De renner van JEGG-DJR Academy  was dan ook uiterst tevreden: “Ik heb het even druk gehad met school, maar kan me nu weer meer focussen op koersen”, aldus Caiden. “In de wedstrijden die ik wel reed, zat het dan ook nog eens niet altijd mee. Het was jammer dat ik niet met Koen en Bart in de vlucht zat. Misschien had ik al wat te veel energie verspeeld in het zelf aanvallen. Gelukkig won ik nog de sprint van het peloton.”

In het kielzog van  Caiden kwamen  Steijn van der Laar en Tuur de Moor respectievelijk keurig als 6de en 17de over de streep.

Critérium Européen des Jeunes 2024

Loek Graafmans  eindigde in het meerdaagse Critérium Européen des Jeunes 2024 in Luxemburg als 14e in het algemeen klassement.  Na zijn podiumplek in Luyksgestel vorige week wist Loek dat hij klaar was voor de ze klassieker. Maar ook dat het erg moeilijk zou worden. De Rijense renner eindigde in de etappe op zaterdag van OBERANVEN – HOSTERT over 62,3 km als 18de op ruime achterstand van de Noorse winnaar Kristian Haugetun. Op zondag, in de etappe van HOSINGEN – HOSINGEN over 66,2 km,  finishte Graafmans in de eerste groep die sprintte voor de overwinning als 17de.

“Zaterdag was echt afzien”, aldus Loek. “Op een rondje van 6,8 kilometer was het steil omhoog of naar beneden. Aan Haugetun was zaterdag niets te doen. Gelukkig ging hij zondag alleen voor de bergpunten en konden we hem met 25 man wel volgen. Met ruim 1500 hoogtemeters was het wel echt zwaar en had ik in de sprint niets meer over. Ik ben echt super tevreden over beide ritten. Het is weer een enorme sprong die ik heb gemaakt en in kijk dan ook uit naar de Tour de L’Ain over twee weken. Nu ik klaar ben met school, (Graafmans slaagde vorige maand voor zijn VMBO vorige maand), heb ik nog meer focus op het fietsen. Volgend jaar ga ik naar de Johan Cruyff Academy, zodat ik school en fietsen nog beter kan combineren.”

De andere JEGG-DJR Academy renners, Stijn Hoffmanns, Nick Koenis, Ties Kruithof en Jan Mario van de Water, haalden, net als het grootste gedeelte van de rest van het peloton, de finish niet. Zij hebben echter gestreden voor wat ze waard waren en weer belangrijke ervaring opgedaan voor de toekomst.