Ethan Jansen koos afgelopen zondag in Kruiningen, in jeugdcategorie 3, meteen vanaf de start voor de aanval en wist met zijn medevluchter zo een forse voorsprong op het peloton te pakken. In de finale wist hij dat het podium binnen bereik was en wist zo de tweede plaats voor zich op te eisen.

In categorie 2 reed Sam van Miert attent en aanvallend op het Kruiningse parcours. Sam was ongetwijfeld de sterkste, want hij leidde de kopgroep en was altijd in de voorste gelederen te vinden. Maar materiaalpech, de ketting liep eraf, in de voorlaatste ronde gooide roet in het eten. Hij wist zich te herpakken en zette de aanval in op het peloton dat al gevlogen was. Sam wist in een alles op alles race nog de zevende plaats te veroveren.

Afgelopen zaterdag traden bij de jeugd ook twee teams aan voor de ploegentijdrit in Gilze. Voor de meesten een nieuwe ervaring met perspectief voor volgend jaar.