De verwachtingen bij de ploegentijdrit in Gilze afgelopen zaterdag voor de elite van JEGG-DJR Academy moesten ernstig worden bijgesteld. Door een ongelukkige pedaalslag via het asfalt in het begin, kraakte de ploeg. Om dit malheur te compenseren ging het tempo zo fors omhoog, dat niet iedereen bij de les kon blijven. Uiteindelijk moest men met vier rijders verder waar door de opgelopen achterstand niet meer goedgemaakt kon worden. Het winnende team ging in een tijd van 25:38 over de meet en JEGG-DJR Academy bleef steken op 26:51 en werd daarmee 12e.

Zondag stond in Gilze de Midden Brabant Poort, over 187 kilometer, in Gilze op het programma. Echter leek het of  het resultaat van de ploegentijdrit de mannen toch parten te spelen. Er werd in het peloton gefinisht, met een 28e klassering van Marijn Maas als beste resultaat.