Ties Kruithof van wielerevereniging JEGG-DJR Academy heeft bij de nieuwelingen afgelopen zaterdag de leiding in het Vallei- en Eemklassement veroverd. Dit deed hij door als derde te eindigen in het criterium in Scherpenzeel.

In de natte straten van Scherpenzeel viel de eerste schifting al vroeg. “Vlak voor de start regende het behoorlijk”, aldus Kruithof. “Op de klinkers was het daardoor best glad en waren er een aantal valpartijen. Ik zat echter gelijk goed van voren en kon daardoor iets gecontroleerder door de bochten.”

Nadat het was opgehouden met regenen reed op het snel opdrogende wegdek, vervolgens zijn JEGG-ploeggenoot Nick Koenis met de uiteindelijke winnaar Jesse Klein weg uit het peloton. Daarachter verrichtten Ties met ploeggenoot Loek Graafmans het nodige afstopwerk. Tot het moment dat Nick uit de kopgroep moest lossen en Ties met drie vluchters de oversteek naar de koploper probeerden te maken. Koploper Jesse Klein  was echter te ver weg en de vogel was gevlogen.

In het spel om de overige podiumplekken reed Ties  nog met Splinter van ‘t Hof weg bij de twee anderen. “In de sprint was het daarna wel op”, verteld Kruithof. “Maar met deze derde plek ben ik ook tevreden. Zeker ook om dat ik nu weer echt aan de leiding sta van het klassement.” Met nog 1 wedstrijd te gaan, 31 augustus in Woudenberg, heeft hij de leiding in het Vallei- en Eemklassement  nu stevig in handen.

Zijn teamgenoten, Loek Graafmans en Nick Koenis, die mede aan de basis stonden van het veroveren van de leiderstrui door Ties, kwamen respectievelijk als 9e  en 14e over de meet.