Voor de jeugdcategorieën van JEGG-DJR Academy stond afgelopen zondag de voor de meeste wel erg uitdagende jeugdklimkoers in het Limburgse Bochholtz op de rol. Voor Noomi Pieper in categorie 1 was het de eerste kennismaking met Limburgse heuvels.  Ze heeft genoten en eindigde op een 12e plaats.

Ethan Janssen was het in categorie drie ook afzien.  De eerste twee ronden zat hij keurig mee in de top vier van de wedstrijd. In de derde ronde trof ik hem boven op de klim in de berm in de schaduw. Hij had te veel last van de warmte gekregen en moest afkoelen. Hij wilde wel verder dus weer op gang geholpen waarmee hij laatste in koers was maar uiteindelijk toch als 13e van de 22 en als negende jongen gefinisht.

In categorie 4 had Owen Pieper moeite met de start. Hij mocht op de voorste rij starten maar de start is niet zijn ding. Als laatste weg maar heeft er uiteindelijk heeft hij er nog 10 ingehaald. Na een klein eindsprintje een mooie 23e plek! Hij heeft wel met veel plezier gefietst in de heuvels!

Voor Bram van Dinteren (categorie 5) was de klimkoers een beproeving. Hij heeft vandaag in Bocholtz gestreden tegen de hoogtemeters en zijn directe concurrentie. Hij kon het peloton helaas niet volgen en er ontstonden kleine groepjes in de achtervolging. Hij heeft nog enkele pogingen gedaan om weg te sprinten maar werd heuvelop toch steeds weer bijgehaald. De afdaling vond Bram ‘kapot eng’ met twee haakse bochten onder maar ondanks dat is hij toch goed gefinisht als 21e van totaal 33 renners.

In categorie 6 waren Levi van der Kaa en Finn Klaus van de partij. Finn Klaus startte  op de eerste rij, maar kon het hoge tempo niet volgen. Wel veel kopwerk verricht in de achtervolgende groep en op plek 22/45 gefinisht. Levi van der Kaa had erg veel zin in deze wedstrijd. Met  46 renners aan de start en hij mocht zich vrij in het begin opstellen. De eerste ronde brak het peloton en Levi zat bij de eerste groep. De eerste 4 rondjes actief geweest en kon lekker meedraaien. Ineens was het leeg, en heeft een ronde of 6 alleen gereden. Levi heeft zich uiteindelijk wijselijk terug laten zakken naar de achtervolgende groep en daar mee gefinisht als 23ste.

Tekst: met dank aan Eva van der Kaa