Afgelopen weekend  hebben de nieuwelingen van JEGG-DJR Academy gestreden in een mooie en vette klimklassieker in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, waar een paar dagen eerder ook Tourkaravaan doorheen trok.  Na vergelijkbare meerdaagse wedstrijden in Tsjechië en Luxemburg was het voor de meesten de eerste kennismaking met het ‘echte’  klimwerk. In deze Franse klimwedstrijd in de deden Loek Graafmans, Caiden Jeurissen, Nick Koenis, Ties Kruithof en Steijn van der Laarse  elke dag mee om de prijzen.

In de eerste etappe, 83 km met ruim 500 hoogtemeters, won Caiden Jeurissen de  sprint van het peloton achter een kopgroep van 8 en  werd daarmee 9e. De andere vier eindigden  keurig in het peloton. De tweede etappe, de koninginnenrit, 55 km en 1000 hoogtemeters was meer het werk voor klimmer Loek Graafmans. Hij finishte in een groepje kort achter de 3 koplopers als 14de. Op de laatste dag was Nick Koenis de meest vooruitgeschoven pion. Na 60 kilometer en bijna 900 hoogtemeters finishte hij na een aanvallende koers uiteindelijk als 25ste.  Het team van JEGG-DJR Academy pakte zo de 8ste plek in het dagploegenklassement.

In deze wedstrijd draait het voor het algemene klassement niet om de individuele prestatie, maar om de gehele ploeg. Elke dag tellen de tijden van de eerste 3 renners mee voor het klassement. Na 3 etappes leverde dit dus voor Loek Graafmans, Caiden Jeurissen, Nick Koenis, Ties Kruithof en Steijn van der Laarse de 14de positie, van de in een totaal van 31 ploegen, op.

Ploegleider Cas Graafmans was dan ook uiterst tevreden: “We deden elke dag mee in de koers. Dan moet het soms even meezitten. Na eerdere meerdaagse koersen in Tsjechië en Luxemburg zien we dat onze renners echt grote stappen hebben gemaakt. We hebben nog een mooi Nederlands programma in het najaar. Hopelijk kunnen we daar de vruchten plukken van deze koersen.”