Ties Kruithof van JEGG-DJR Academy veroverde bij de nieuwelingen, ondanks een valpartij in een tumultueuze eindsprint in Woudenberg, de eindzege in het Vallei -en Eemklassement. Ties leek afgelopen zaterdag (31 aug) onbedreigd op de eindwinst af te steven. Hij had na vier van de vijf wedstrijden de leiding immers al stevig in handen en was gestart in de gele leiderstrui. Met deze eindzege schreef hij geschiedenis omdat hij de eerste eindwinnaar was van die nieuwe regelmatigheidsklassement.

In combinatie met een 11de plek in Nijkerk, de winst in Baarn, 12de in Hoevelaken en een 3de plek in Scherpenzeel, was Ties ( fietsenmaker in opleiding) al bijna zeker van de eindoverwinning. Met in het achterhoofd dat een klassering in de top tien in Woudenberg voldoende zou zijn, was Ties niet tevreden. Hij ondernam in de finale een manmoedige poging om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en zo zijn eindoverwinning meer glans te kunnen geven. In de finale zat hij in de ideale positie om met de latere winnaar Tom Huissoon om de zege in Woudenberg te kunnen sprinten. Hij kwam op kop van het peloton in de achtervolging op Tom als eerste door de bocht. Echter zette hij net iets te vroeg en te krachtig aan en schoof onderuit.

Ties wist echter, ondanks enkele flinke schaafwonden,  weer snel op zijn fiets te springen en het peloton gedeeltelijk te achterhalen en kwam enigszins gehavend als 24e over finish. Desondanks was dit voldoende voor de eindzege, mede ook omdat zijn naaste concurrenten niet voor in de uitslag voorkwamen.

Foto’s: Marcel Kruithof/JEGG-DJR Academy