Na de overwinning in het Vallei en Eemklassement op zaterdag, is Ties Kruithof zondag  (1 sept) derde geworden in de Ronde van Gouda. Voor Ties een thuiswedstrijd. De 16-jarige renner van JEGG-DJR Academy werd in de massasprint geklopt door Noah Epping en Zeb Olsthoorn.

Ties die nog last had van de valpartij de dag ervoor. Dat weerhield Ties er niet van om  er samen met de andere thuisrijder Epping er een harde koers van te maken. Het was echter lastig wegkomen op het clubparkoers van GRTC Excelsior. “We probeerden het wel, maar ze blijven je zien rijden,” aldus Ties. “Ik was vooral al blij dat ik kon starten en niet te veel last had van gisteren. Toen wegrijden niet lukte, heb ik alles gezet op de sprint. Hoewel dat niet mijn sterkste kant is, ben ik blij dat ik hier op het podium kon staan. Het blijft toch speciaal om dat te doen met zoveel supporters langs de kant die mij nu eindelijk eens dichtbij kunnen zien koersen.”

“Ik hoop dat ik deze vorm nog even kan doortrekken, want er staan nog mooie wedstrijden op het programma.”  Ties Kruithof start volgende week in De Omloop van de IJsseldelta en rijdt nog het finale weekend van de toekomst-cup, waar hij kansen heeft, voor hij het wegseizoen afsluit in de  Omloop van Hil & Moer in Kaatsheuvel