Nick Koenis  stond  afgelopen weekend bij de nieuwelingen  tweemaal op het podium in het slotweekend van de Toekomst Cup in de Watersley Talent Cup -tweedaagse in Sittard. Zaterdag ging hij als nummer twee over de finish waarmee hij ook derde werd in het algemeen klassement van de Toekomst Cup.

De eerste etappe was voor de nieuwelingen een criterium van 55 kilometer op het ‘Tom Dumoulin Bike Park’  in Sittard waar  Nick Koenis vervolgens verrassend uitpakte. De inwoner van ‘s Gravenzande sprong in de finale naar Jostein Smit, de man op kop. De 16-jarige Nick bleef vervolgens ruim 3 ronden van 7,6 km met twee klimmen voor het jagende peloton uitrijden en werd knap tweede. In het algemeen klassement sprong Nick daardoor naar de derde plek. Ploeggenoten Loek Graafmans en Ties Kruithof  konden  zich voor in de koers in het peloton handhaven.  Caiden Jeurissen  en Stijn Hoffmans  werden  door lekke banden  teruggeworpen en zagen hun positie in het algemeen klassement ook in gevaar komen.

De slotetappe op zondag werd net als bij de dames en de junioren afgelast en werd het uiteindelijke algemeen klassement opgemaakt met de behaalde resultaten op zaterdag. Hierdoor werd Nick Koenis derde achter Jostein Smit en de winnaar van het algemeen klassement Stein Vlieland, die volgend jaar uit komt in de juniorenselectie van JEGG-DJR Academy.

Loek Graafmans, Ties Kruithof, Steijn van der Laarse, Stijn Hoffmanns en Caiden Jeurissen eindigde respectievelijk als 19de, 24, 58, 62 en 63ste in het eindklassement. De lekke banden van Stijn en Caiden waren nu debet aan hun positie in het algemeen klassement

Aanstaande zaterdag is de laatste klassieker van dit seizoen, de 6E MANDEMAKERS KEUKENS OMLOOP VAN HIL & MOER, een thuiswedstrijd voor alle JEGG-DJR Academy renners.