De uit Terneuzen afkomstige Brian van Goethem die tot 2020 actief was als professioneel wielrenner, zal het komende seizoen als eindverantwoordelijk ploegleider en coach aan de slag gaan bij het samenwerkingsproject ‘JEGG-DJR Academy powered by Visma Lease a Bike’ voor het internationale juniorenteam van de Oosterhoutse wielervereniging.

Brian was tot en met zondag 29 september nog werkzaam als sportdirecteur en wedstrijdcoach bij BEAT Cycling Club. Hij gaat zich nu focussen op zijn nieuwe job bij JEGG-DJR Academy. Brian brengt ruim 20 jaar wielervaring waarvan 6 jaar als professional bij Lotto Soudal (WT), Roompot (PCT) en Metec (CT). Brian zal nauw gaan samenwerken met de huidige ploegleiders en routiniers Jo Bouwens en Daan Meijers.  Zijn eerste klus met de ploeg is het eerste trainingsweekend van 7 t/m 10 november.

‘Ik kijk er erg naar uit om te beginnen aan mijn nieuwe rol als ploegleider van JEGG-DJR Academy powered by Visma Lease a Bike. Voor mij zal het een hele mooie kans zijn om jonge renners te helpen bij hun ontwikkeling in persoonlijke en professionele vaardigheden welke je als renner nodig hebt. Ook kijkt hij er naar uit om het team samen met de andere stafleden verder te helpen in zijn ontwikkeling”, aldus een enthousiaste Brian van Goethem.