Maandag (30 sept.) is de jeugd van JEGG-DJR Academy  begonnen aan het veldritseizoen  met deelname aan de WBVC in Rucphen.

Morris van Miert (7-8-jarigen) stond vrij ver achter in het startveld van 30 renners. Na de start was er een valpartij waardoor een deel van de groep weg reed, maar Morris vocht zich terug en met een sprint op de meet pakte hij een mooie 20e plaats.

Sam van Miert (groep 9-10-jarigen) stond helemaal achteraan in het startveld van 60 renners. Hij had een topstart en reed meteen met het mes tussen de tanden. Sam bleef strijden tot aan de meet en wist uiteindelijk 35 renners in te halen met een topresultaat van plaats 25. Ethan Jansen  startte naast Sam helemaal achteraan en werd uiteindelijk 33e in de wedstrijd. Hij vond het een leuk parkoers. Sjoerd Seeuws ging als 38e over de meet. Faas van Mook en Mees Broeken reden de veldrit op een mountainbike en dat moesten ze jammer genoeg bekopen met een finish ver in de achterhoede.

Jamie Cornelis (cat. 13-14-jarigen)stond in een deelnemersveld van 37 kleppers. Jamie heeft een mooie progressie laten zien, vooral op de technische stukken kon hij mooi renners inhalen. Uiteindelijk is Jamie 26ste geworden. Jens van Baal werd vandaag 14e in de categorie 13-14 jaar. Hij was nog wel wat vermoeid van het NK MTB waar hij de dag daarvoor 12e werd.