Faas van Mook debuteerde zondag 20 november in categorie 1 en als jongste deelnemer (JEGG-DJR Academy) in de KNWU- veldrit in Tilburg. Met een bliksemstart wist hij zich in het kleine veld de hele koers te handhaven en pakte na 5 rondjes de tweede plaats bij de jongens.

In categorie 3 waren het Tim van Nunen en Seth Witvliet die de kleuren van JEGG-DJR Academy verdedigden. Tim kende een goede start maar kon uit eindelijk niet bij de eerste tien eindigen en kwam als 11e over de meet. Seth kende een matige start en in de eerste ronde viel hij hard. Ondanks dit malheur wist hij zich terug te knokken naar positie dertien in het veld. In de sprint kwam hij, vanwege de eerdere gedane inspanningen net te kort en finishte hij als 14e.

Jamie Cornelis, Finn Klaus en Levi van der Kaa, wisten wat ze te doen stond in categorie 5. In voorgaande crossen hadden ze al laten zien dat ze hun mannatje stonden. Ze vetrokken in een veld van 37 vertrekkers op een mooi parcours met een schuine kant en een zandstrook.

Finn na inhaalrace weer voor Levi

Levi kon door de loting vanaf de tweede startrij vertrekken. Finn en Jamie hadden minder geluk en moesten achteraan starten. Finn liet zich niet onbetuigd en knokte zich naar voren en wiste zelfs Levi die voor in de koers zat voorbij te steken. Beide klepper wisten in de top-tien te finishen, Finn werd keurig 5e en Levi ging als 7e over de streep. Voor Jamie liep het minder goed en moest uiteindelijk de strijd staken.

Finn en Levi in de prijzen Tilburg

In de veldrit in Schijf debuteerde Trisha van Meel bij de meisjes, Trisha vond haar eerste cross best moeilijk maar wist de rit toch uit te rijden. Een knappe prestatie.

Een stukje van Faas zijn eerste KNWU-wedstrijd.
Vandaag mijn allereerste KNWU-wedstrijd. Wat vond ik het spannend, maar gelukkig geen zuiderburen aan de start. Eerst maar eens inrijden en uitzoeken hoe het parcours liep. Jammer dat we niet over de planken hoefden want dat hadden we goed geoefend met de trainingen. Toen controle van het verzet dat was ook wel even wennen maar uiteindelijk stonden met 5 andere fietsers aan de start van categorie 1. We moesten 5 rondes rijden. Ik was goed weg en heb heel de wedstrijd lekker gereden op het laatste werd ik wel wat moe… ik eindigde uiteindelijk als 5e en ben daarmee 2e van de jongens geworden. Yes!