Afgelopen weekend lieten de crossers van JEGG-DJR Academy zich niet afschrikken door de kou en andere winterse omstandigheden. En het is nu hoogseizoen in het veldrijden. Er stond ze dus een druk weekend voor de boeg.

De aftrap werd gedaan in Boxtel op het lange en zanderige parcours de Langspier.  Seth Witvliet in categorie 3 en Levi van der Kaa rede op zaterdag 17 december de jeugdveldrit in Boxtel en op zondag 18 december de Jeugdcross in Oploo.

Een dubbel weekend voor Seth en ook een dubbel succes. Voor het eerst reed hij in een cross in de top 10 na een sterk optreden langs de recreatieplas in Boxtel, waar hij een aantal sterke renners achter zich hield en zelfs streed om plek 8. Een klein foutje in de technische zandbak kostte hem echter die plaats en kwam hij als nummer 9 over de finish. Maar een dag later was er dan wel die 8e plek en zowaar een tweede top 10-klassering. Op het motorcrossparkoers in Overloon/Oploo kwam Seth goed tot z’n recht op het bosparcours dat een beetje weg had van het voor hem bekende trainingsparcours op de Warande. Zelfs een klein laagje sneeuw kon hem niet van slag brengen en hij reed sterk weg van zijn concurrenten om zo als achtste te eindigen. Zelf was hij dik tevreden en trots met z’n eerste succesjes: ‘Het waren echt leuke crossen, zeker ook met de sneeuw! Het ging echt heel goed en ik ben superblij met m’n uitslagen.’

Seth Witvliet 8e in Oploo

In categorie 5 verdedigden in Boxtel Jamie Cornelis, Levi van der Kaa en Finn Klaus de kleuren van JEGG-DJR Academy. Koud en een technisch parcours, waren de ingrediënten voor een mooie cross met 30 vertrekkers. Finn pakte bij de start meteen de kop en wist dit vol te houden tot de finale waar hij zijn meerdere moest erkennen in Erik Bikker (Rotterdam). Voor Levi van der Kaa en Jamie Cornelis was het lastig. Levi had zijn dag niet en viel met zijn 11e plaats net buiten de top tien. Jamie wist de wedstrijd te bolwerken en uit te rijden met een 26e plaats.

Maar zondag 18 december in Oploo wist Levi van der Kaa zich te revancheren voor de zaterdag. In een sterk bezet veld werd hij in de sprint voor een podium plaats geklopt maar wel keurig vierde bij de jongens.

Levi van der Kaa 4e in Oploo

Maar ook in Breda was er voor de jeugd een veldrit. Hier streden Sam van Miert, Faas van Mook in de categorie (7-8 jaar), Mila Prins en Heleen van der Fluit in de categorie (9-10 jaar) om de prijzen. Faas van Mook werd 19e en Sam van Miert kwam als 23e over de meet. Mila Prins wist in haar categorie als 17e te finishen. Voor Heleen was het toch te lastig om de koers in zijn geheel uit te rijden.

Faas en Sam in veldrit Breda

Hieronder het relaas van Sam van Mook

18 December

de gordijnen open brrrrr…. Bij Faas geen enkele twijfel ondanks de koude temperatuur wil hij gaan rijden bij de laatste WBVC-wedstrijd in Breda. Dus hup warm aankleden en gaan. In Breda aangekomen lekker in rijden even de weg zoeken want dat is soms wel lastig. Paar keer komen vragen of zijn maatjes Trisha of Sam er al zijn.. Gelukkig kwam Sam er snel aan, zodat ze samen nog even een rondje konden inrijden. Na het inrijden, rugnummer opspelden, samen een krentenbol delen en proberen warm te blijven. Ze konden al snel starten, Sam en Faas hadden beiden een goede start. Ze reden lekker samen op en met de aanmoedigingen van de clubgenootjes en ouders bleven ze lekker rondjes rijden. Hier en daar werden er nog wat concurrenten ingehaald. Uiteindelijk hebben Sam en Faas een goede wedstrijd gereden. Na afloop was het toch wel wat koud, na een paar aanmoedigingen voor Mila snel de auto in en lekker opwarmen.