De schoolvakanties zijn voorbij en dus ook stond het wielerseizoen weer voor de deur. Kortom een druk wielerweekend voor onze jeugd en weer mooie resultaten en prestaties om van te genieten. Want met twee derde plaatsen, een tweede plaats en twee eerste plaatsen bij de jongens (Faas van Mook en Jelte van der Leer) mogen wel spreken van een succesvol openingsweekend van het naseizoen.

Kermisronde Weebosch

Categorie 2:
Trisha Baah en Mees Broeken reden vandaag de kermiskoers in Weebosch. In een mooie zonnige koers hield Trisha lang stand in een ploegje achter de koplopers. Uiteindelijk wisten de twee jonge renners samen over de meet te komen. Mees 3e bij de jongens en Trisha een mooie 4e plaats bij de meiden.

cat 6:
Levi van der Kaa was erg attent in de wedstrijd, al snel waren er 2 renners weg.
2 rondjes voor het eind kwam er een ambulance tegen de richting in het parcours op waardoor de jury niet anders kon om de renners onverwacht te laten af sprinten.
Levi had geluk en reed voorop in het peloton. 3e

Jamie Cornelis reed vandaag weer zijn eerste wedstrijd na een lange herstel periode.

Honselersdijk Klompenronde

Jelte van der Leer cat: 3 heeft vandaag een keer in een andere regio gereden aangezien we daar moesten zijn. Jelte reed op Honselersdijk de klompenronde , een mooie wedstrijd hij heeft 4 keer gedemarreerd maar ze wilde nog niet samen werken. in de laatste ronde reed hij weg . Hij werd 1ste jongen en 2 de overal .
Mooie klomp en een kist groente ontvangen💪🏻

Geldrop 1 sept:

Categorie 5:
Senna de Nooyer fietste vanmorgen in Geldrop mee in categorie 5. Onderweg naar de startopstelling vloog de quicklink van zijn ketting. De jury was zo lief om de start met 5 minuten uit te stellen zodat we het konden maken. Helaas moest hij hierdoor wel achteraan starten ipv op de voorste rij. Hij kon goed bij het peloton blijven. Hij moest ze halverwege even laten gaan, maar kon gelukkig weer de aansluiting vinden. Uiteindelijk kwam hij als 12e (9e jongen) over de finish.

Categorie 6:
Finn klaus finishte als 10e

cat 2:
Faas van Mook heeft vandaag in Geldrop een prima wedstrijd gereden. In de eerste twee ronden was er een valpartij waarbij het achterwiel van Faas licht werd geraakt, maar hij kon gelukkig verder rijden.

De koploopster had een ruime voorsprong opgebouwd op de (afwachtende) achtervolgende groep van vier renners. Faas en een andere jongen gingen ervandoor met een flinke demarrage. In de volgende ronde zat hij al alleen en bouwde zijn voorsprong op zijn achtervolgers gestaag op Hij kwam nog wel wat dichterbij en finishte uiteindelijk op 14 seconden als tweede overall maar wel als eerste jongen.

Mees Broeken reed ook een prima wedstrijd. Na een achtervolging kon hij aansluiten bij het achtervolgende groepje. In de sprint werd hij uiteindelijk 4e jongen.

Calfven:

cat 2:
Sam van Miert heeft vandaag de GP Adrie van der Poel gereden in Calfven – Ossendrecht. Na een matige start zat hij wel snel mee in de groep. Mede dankzij de klim kon hij het verschil maken en naar voren schuiven. Helaas was de wedstrijd een ronde te kort om de nr 1 voorbij te gaan, maar met een welverdiende 2e plaats trots op het podium .

cat 3: Ethan Janssen,
Ondanks zijn blessures van zijn valpartij donderdag perse starten in de jeugdronde van Calfven
Hij reed de hele wedstrijd sterk mee tot in de 6e ronde zijn ketting er bij het achterwiel tijdens het schakelen af vloog. Gelukkig recht voor mijn neus dus ik kon de ketting er snel weer op leggen en hij wist de groep in de laatste ronde weer te achterhalen. Helaas kon hij in de sprint geen potten meer breken en werd hij 6e en 5e jongen.

Tekst en foto’s: Eva van der Kaa