.Noor Dekker wist zich  in het Ierse Corey stevig te handhaven door mee te gaan in de eindsprint tegen de Ierse – en Olympiër-  klassementsleider Mia Griffin en de Amerikaanse Heidi Franz die tweede werd.

Noor die inmiddels al voor het tweede seizoen uitkomt voor de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy voelt zich als een vis in het water in meerdaagse etappewedstrijden en maakte ook dit keer weer indruk op de Ierse sportjournalisten die zich verbaasden over de aanvallende wielerstijl van het team JEGG-DJR Academy.  In de finale zorgde en  felle klim op Ballymore van 3, 3 kilometer met een maximaal stijgingspercentage van 18,6% waar het hele veld ontplofte en het kaf van het koren werd gescheiden. De koers was los en de alle vluchtpogingen waaronder die van Heide Franz en de Nederlandse Manon Boer  werden te niet te gedaan door het sterke optreden van JEGG-DJR Academy, het team van winnares Mia Griffin (Ierse Nationale selectie).

Met haar 3e plek in de ze etappe heeft  Noor Dekker in het  algemeen klassement  nu de zesde plaats bereikt op  slecht 25seconden van de leidster Mia Griffin. Hoewel er nog twee pittige en venijnige etappes gereden moeten worden lijkt de koers nog helemaal open te liggen. En wat belangrijk is, alle dames van JEGG-DJR Academy zijn nog in koers. En dat zijn naast Noor Dekker, Amber van Oort, Jasmin Bloemheuvel, Yvonne de Vet en Miranda Bik.

Foto in header: Ireland’s Mia Griffin wins for the second time this week and retains GC lead
Photo by Lorraine O’Sullivan