Gijs Schoonvelde van de Oosterhoutse wielerverenging JEGG-DJR Academy heeft gisteren (12 september) met het Nederlandse oranje team bij de junioren in Hasselt  het Europees kampioenschap t veroverd. Samen met Michiel Mouris , Joeri Schaper, Roos Muller, Jente Koops en Sara Sonnemans reden ze in een tijd van 1.05.20 naar de gouden medailles met 13 seconden voorsprong op het Duitse team en 23 seconden op Noorwegen.

Gijs reed een dag eerder nog naar een verdienstelijke 13e plaats op de individuele tijdrit, die door Michiel Mouris werd gewonnen. Hoewel een enigszins verbaasde Gijs toegaf dat hij en Michiel meer de focus hadden op de individuele tijdrit, was deze overwinning een ‘mooi extraatje’.

Al eerder in het seizoen toonde Gijs al dat hij in goeden doen was, zo won hij eind februari de Omloop van het Land van Bartje en begin juni veroverde hij de Toekomstcup ’t Hoogland. Met als hoogtepunt het brons op het NK tijdrijden (19 juni).  En bovendien is Gijs samen met zijn clubgenoot Ruud Nagengast ook geselecteerd voor de nationale junioren op het WK in Zürich.

Foto: RTV Drenthe