Jasper de Laat van wielervereniging JEGG-DJR Academy  heeft zaterdag (14-9) met de afsluitende  wielerronde van ’t Loo  in Bergeijk, de derde plaats in Kempenklassement weten te behouden en is daarmee als derde geëindigd in het Kempenklassement.

Zondag 15 september moest Sven Pijnenburg in het Friese Ooststellingwerf, waar de finale van de clubcompetitie werd verreden,  zijn tweede plaats in het jongerenklassement en zijn achtste positie van de clubcompetitie zien te verdedigen. Samen met zijn ploeggenoten van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy Thomas Baart, Tom Smeets, Niels Brinkman, Hidde Swart en Swen Vonk moest ook het de zesde plaats in het ploegenklassement in handen worden gehouden.

Met de gunstige weersomstandigheden, geen wind en een lekker zonnetje, en vooral een gemotiveerd deelnemersveld was dan ook de verwachting dat er met een hoge snelheid gekoerst zou worden. Met een gemiddelde van ruim 46 km/h stormde het peloton om de finale af. De talrijke vluchtpogingen met steeds iemand van JEGG-DJR Academy  attent mee, werden steeds weer tenietgedaan. Dat hinderde Swen Vonk niet om alleen op pad te gaan, zij het van korte duur. Een kansrijke kopgroep met daarin Niels Brinkman en vijf medevluchters bepaalde halfweg het koersverloop, maar ook zij werden teruggehaald. Na twee derde  koers met nog 50 kilometer te gaan was er opnieuw een kopgroep met vijf kanshebbers met daarin Tom Smeets. Diep in de finale spatte de kopgroep uiteen en sloten drie achtvolgers zich bij hen aan. Nu stoven met zijn achten richting de finish en wist Tom zich, na deze tour de force,  tevreden te stellen met een vijfde plaats.

Sven Pijnenburg werd 39e en wist zo derde te worden in het jongerenklassement en 10e in het individueel algemeen klassement.  Hidde Swart finishte als 42e , Thomas Baart werd 72e en Swen Vonk wist na zijn stevige inspanning als 76e over de streep te gaan. Niels Brinkman moest voortijdig opgeven.

Met deze en de voorgaande resultaten in het wegseizoen klasseerde het eliteteam van JEGG-DJR Academy zich als zesde in het ploegenklassement van de clubcompetitie.