Met een 24e klassering in het algemeen klassement was de bij JEGG-DJR Academy debuterende Mariëlle Trouwborst daarmee de 4e clubrenner tussen de professionele vrouwen in Tour de la Semois in de Waalse Ardennen.  De Tour de la Semois was de afsluitende etappewedstrijd van het AG competitie voor vrouwen waar de clubrensters de degens kruisen met de professionele rensters.

De eerste etappe hakte er goed in bij de vrouwen van JEGG-DJR Academy. De andere debutante, Jasmijn Bloemheuvel wist dat het vele klimwerk een taaie klus werd en dat gold ook voor Miranda Bik en Claudia Oranje. Miranda werd na 20 km gelost, Miranda en Claudia moesten na een kilometer of vijftig de pijp aan Maarten geven. Heleen Gierveld had problemen met het versnellingsapparaat en ook zij zag zich gedwongen om de koers te laten voor wat het was.

Mariëlle Trouwborst was mee in een sterke kopgroep – met daarin o.a. de sterke Thalita de Jong (Lotto Dnsty), Karlijn Swinkels (UAE) en Marije Meijering (Movistar)- en wist zo als  22e te finishen en werd zo de 2e clubrenner in het klassement. Noor Dekker finishte in het peloton.

De slotetappe op zaterdag 21, die Thalita de Jong op haar naam schreef,  in de omgeving van Bretix was een mogelijkheid om Mariëlle naar een positie als 1e clubrenner te brengen. Noor Dekker stelde zich volledig in dienst van Mariëlle.  Edoch brachten kettingproblemen Mariëlle op achterstand. Noor nam haar kopvrouw op sleeptouw en zo wisten ze na een kilometer of vijf weer terug te keren in het peloton voordat het rennersveld aan de beslissende klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% begon. De eerder inspanningen om terug te keren deden zich voelen bij zowel Noor als Mariëlle. Mariëlle kon lang mee omhoog maar kwam door haar eerdere inhaalrace net als Noor op een gaatje en ging met 56 seconden achterstand over de meet en werd 33e. en werd zo  24e in het eindklassement en 4e clubrenner..  Noor kwam 20 seconden later als 35e  over de finish.

Mariëlle Trouwborst

Foto’s: Dancerelle/DirectVelo