De teams van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy hebben afgelopen zondag met succes hun titel verdedigd en zijn voor de tweede keer achtereen het Nederlands Club Kampioenschap gewonnen.

De tekenen dat de seinen goed stonden deden zich al voor  bij de junioren. Het was een  prestigestrijd in de ploegentijdrit van 39 kilometer (categorie B) tussen het juniorenteam van JEGG-DJR Academy  en Willebrord Wil Vooruit die beslist werd met een tweede plaats. JEGG-DJR Academy verscheen aan de start met Gijs Schoonvelde, Denley van Wijnbergen, Luka Wissink, Renzo Moretti en Ruud Junior Nagengast. In dezelfde categorie reden de nieuwelingen Nick Koenis, Ties Kruithof, Stijn Hoffmanns, Loek Graafmans en Caiden Jeurissen naar een 11e tijd.

In het tussenklassement leverde dat al een goede uitgangspositie op voor het overallpodium.

Bij de elite (categorie A) waren Hidde van Veenendaal, Marijn Maas, Sven Pijnenburg, Tom Smeets, Thomas Baart en Tjalle de Bruin de mannen met de podiumkansen in de ploegentijdrit, want in 2022  eerste  en in 2023 nog derde. De eerste 20 kilometer leek dat ook te lukken want de ploeg laag prima op schema voor de podiumplaatsen totdat Marijn Maas lek reed en de strijd op moest geven. Met vereende krachten wisten de vijf anderen in de resterende 30 kilometer  de schade te beperken en reden desondanks nog met een gemiddelde snelheid  van 51 km/u naar de vierde tijd.

De beker voor het overall NK op NCK in Dronten

Bij de jeugd, in categorie D, reden Levi van der Kaa, Finn Klaus, Jens van Baal en Bram van Dinteren in hun ploegentijdrit van 20 kilometer naar een 18e tijd.   In categorie c, een ploegentijdrit over 39 kilometer was het de beurt aan de dames Noor Dekker, Sophie van der Most, Amber van Oort, Claudia Oranje en Miranda Bik. Zij reden met een gemiddelde snelheid van 42 km/u naar de dertiende tijd.

Wim van Dongen, die sinds 1968 geen enkel NCK gemist heeft, met de beker