34e Omloop van de Houtse Linies

34e Omloop van de Houtse Linies

zondag 22 mei 2022

Zondag 22 mei wordt de 34e omloop van de Houtse Linies verreden.
Na een onderbreking van 2 jaar vanwege corona, staat deze zware wielerkoers weer op de KNWU kalender.

Belangrijke wijziging aanvangstijden Omloop van de Houtse Linies

In verband met een last-minute wijziging in de vergunning van de gemeente Oosterhout is de organisatie genoodzaakt een paar kleine aanpassingen te doen. De aanvangstijd van de wedstrijd is nu 12:30u

Dit betekent automatisch dat alle reeds eerder genoemde tijden ook 30 minuten naar voor worden gehaald (zie ook de technische gids). Tevens zal de lengte van de wedstrijd met 1 ronde worden ingekort. De totale afstand zal 144km  bedragen.

Voor de ploegen geldt verder dat alle namen doorgegeven dienen te worden via het systeem ‘MijnKNWU’. Mocht dit onverhoopt niet lukken, gelieve dan de namen per email aan mij toe te sturen. Uiteraard dient dit uiterlijk 72 uur voor aanvang van de wedstrijd plaats te vinden.

Kasseienkoers over 144 km

De Houtse Linies is een typische koers voor kasseispecialisten. Scherprechter van de koers vormt de Dordrechtseweg met een kasseienstrook van 700m waar de renners 16 keer mee te maken krijgen. De wedstrijd kent 16 omlopen van 9 km, 144 km in totaal. De deelnemende ploegen bestaan uit elk maximaal 6 en minimaal 4 renners in de categorie ‘Elite zonder contract/Beloften’.

Wielerverenging De Jonge Renners staat uiteraard ook zelf aan de start met de thuisploeg JEGG-DJR Academy. Voor de renners is er zoals vanouds kleed- en doucheruimte geregeld bij VV Madese Boys.

De start en finish zijn op de Houtse Heuvel in Den Hout. De wedstrijd start om 12.30u en de finish wordt verwacht om 16.05u.

Technische gids

Bekijk hieronder de actuele technische gids van de 34e Omloop van de Houtse Linies. Let op de start is gewijzigd naar 12.30u en de de wedstrijd is met 1 ronde ingekort naar 16 en de lengte is 144km.

 

 

 

Permanence en kleedkamers

De permanence is in ‘Dorpshuis Den Brink’, Houtse Heuvel 24a, 4911 AW, Den Hout.

De technische gids van 2022 met de informatie over o.a. de kleedkamers

 

 

 

Het Parcours