Tijdens de ZLM Tour in Oosterhout op zondag 11 juni aanstaande wordt het Oosterhouts Kampioenschap 2023 voor liefhebbers, recreanten en trimmers verreden. Deze wedstrijd over het parcours van de finale van de  ZLM Tour in de Oosterhoutse binnenstad bestaat uit 24 rondes over 40 kilometer.

foto: cor vos

Finish ZLM Tour in Oosterhout. Foto: Cor Vos (archief)

Omdat het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ zal iedere deelnemer de kans hebben om de koers uit te rijden tot het einde van de wedstrijd. Start en finish zijn op de Slotlaan. De route; start Slotlaan – Ridderstraat – Hertoglaan – Bouwlingstraat –  en finish Slotlaan. De deelnemers krijgen het startschot om 14:15u en finishen om 15:15u. De laatste versie werd verreden in 2019 met als winnaar Danny Langenberg, die er op gebrand is om zijn titel te kunnen verdedigen. Het inschrijfgeld voor deelname bedraagt € 7,50 per deelnemer. Deelnemers aan het Oosterhouts Kampioenschap 2023 kunnen de gehele dag gratis parkeren in FORVM Parking, Bouwlingplein 30.

Meer informatie en inschrijven via een email met uw contactgegevens naar:  p.hermans@kpnplanet.nl 

 

Naast Oosterhouts Kampioenschap 2023 zijn er meer activiteiten waaronder de afwachtingskoers voor de junioren. Die gaan om 12:45u van start voor de ‘Grote Prijs Junioren 2023’.  Dit onderdeel, onder auspiciën van de KNWU,  wordt georganiseerd in samenwerking met de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy. Het sterke team van JEGG-DJR Academy, zal bestaan uit de plaatselijke favorieten Hidde Swart, Giel de Geus en Rijenaar Mathijs Bink en zij zullen worden bijgestaan door Jeroen Jansen, Mark Mandermaker en Toinne Vriezen. Mark Mandemaker won onlangs de Turfkoers in Kalmthout (B), Toinne Vriezen schreef onlangs ook het DK tijdrijden in Zeewolde op zijn naam en Hidde Swart begon het wegseizoen goed met een 2e plaats in Orroir (B). De junioren starten om 12.45 voor een criterium van 37 rondes over 60 kilometer.

Meer info: wielervereniging JEGG-DJR Academy

Algemene informatie over ZLM TOUR