WV De Jonge Renner organiseerde in samenwerking met Wielercomité Kaatsheuvel op zondag 3 juli de Jeugdronde van Kaatsheuvel. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde dag voor de jeugd, dankzij de uitstekende organisatie, de onmisbare sponsors en de vele vrijwilligers die de hele dag in touw waren. Het weer was goed, er was een leuk, gevarieerd parcours, veel publiek en natuurlijk het belangrijkste ingrediënt voor een sportieve wielerdag: er waren veel enthousiaste deelnemers die er mooie wedstrijden van maakten en een leuke dag beleefden!

Er stonden 23 jeugdleden van WV De Jonge Renner aan de start in Kaatsheuvel, ieder in hun eigen leeftijdscategorie. Voor sommigen was het zelfs hun eerste wegwedstrijd, dus extra spannend en speciaal. Ze werden allemaal luid aangemoedigd door het publiek en hun clubgenootjes. Alle jeugdleden deden erg goed hun best en er werd prima gepresteerd. Onze renners en rensters behaalden maar liefst 10 top-10 plaatsen! Maar nog belangrijker was de sportieve en gezellige sfeer en het plezier dat de kinderen hadden in hun wedstrijdjes!

Bram Esseboom vertelt hoe zijn wedstrijd in categorie 5 verliep:

“We waren ruim op tijd aanwezig om in te rijden en alvast warm te worden voor de wedstrijd. Toen de wedstrijd om 13.30 uur begon, had ik al wel door dat ik de andere renners niet zou kunnen bijhouden. Dit is eigenlijk pas de derde wedstrijd die ik meedoe. Ik heb alles gegeven en gelukkig de hele wedstrijd kunnen uitrijden. Ik vond het superleuk om mee te doen, al vond ik het wel heel erg zwaar. Ik zal meer moeten oefenen om sneller te worden. Ondanks dat ik laatste ben geworden, vond ik het toch heel tof om mee te doen.”

Sven Pijnenburg (categorie 7) maakte ook een verslag van zijn wedstrijd:

“Op 3 juli 2016 stond de wielerronde van Kaatsheuvel weer op de agenda. Deze wedstrijd is mede georganiseerd door onze wielervereniging De Jonge Renner en daarom stonden er veel eigen renners aan de start. In de meeste jeugdcategorieën lieten de renners van De Jonge Renner zich goed van voren zien. In categorie 6 reed er een DJR-duo weg en ging Moreno Tak er met de winst vandoor en haalde Sven Mulder een mooi tweede plaats.
Zelf reed ik samen met mijn ploeggenoten Jaap Roelen, Jerre Verschuren en  Tim Hennekam (rijdt een aantal wedstrijden mee om te kijken of hij wielrennen echt leuk vindt) in categorie 7. Er werd hard gekoerst en veel aangevallen. Halverwege de koers reden we weg met een groepje van zes renners, maar helaas werden we weer terug gehaald en ontstond er een kopgroep waar ik deel van uitmaakte. Uiteindelijk werd het een massasprint met de kopgroep. Vanwege de vele versnellingen in de wedstrijd waren mijn krachten wat weggevloeid en werd ik uiteindelijk tiende.”