Afgelopen zondag was het de laatste wedstrijd van de WBVC-veldritcompetitie. Op een heel mooi en blubberig parcours in Rijsbergen, dat om en door een manege liep, werden de laatste punten verdeeld.

Jari Prins

Bij de 11-12 jarigen reden Jari en Lars Prins namens De Jonge Renner beiden een hele mooie wedstrijd. Jari had een kopstart en ging er als een raket vandoor. Zijn grote concurrent Axel Roks zat meteen in zijn wiel en zo doken ze een bosstrook in. Toen ze eruit kwamen had Jari zijn concurrent gelost en had meteen een mooi gat geslagen. Door een foutje op de loopbrug kwam Axel nog een keer wat dichterbij, maar daarna liep Jari alleen nog maar verder uit. Lars startte op de vijfde rij, maar reed gestaag naar voren. Vooral op de zware blubberige stukken was hij erg in zijn sas en haalde veel tegenstanders in. Uiteindelijk kwam Jari zegevierend over de streep en won zijn negende wedstrijd en hiermee ook meteen het eindklassement! Een zeer knappe prestatie en daar mag hij trots op zijn! Lars werd mooi zeventiende van de bijna veertig renners die deelnamen. In het eindklassement werd Hidde Swart vierde en Lars Prins negentiende.

Lars Akkermans

Er was nog een De Jonge Renner-man die een eindklassement won, namelijk Lars Akkermans in de categorie A17+. Na een tweede plaats een week eerder in de cross van Etten-Leur Noord, haalde Lars in Rijsbergen helaas de finish niet, maar zijn klassement kwam niet meer in gevaar. Met 453 punten haalde hij het voor de Belgen Dario Kloeck (424 punten) en Hans van den Bogaert (398 punten). Een mooie prestatie voor Lars na een constante reeks WBVC-crossen!