Warande Veldtoertocht

zondag 17 december 2017

Op zondag 17 december 2017 organiseert W.V. De Jonge Renner weer de Warande VeldToerTocht in de prachtige omgeving van Oosterhout. Dit jaar is de route aangepast naar een mooie nieuwe route die u als deelnemer zal verrassen!

Vertrek

Het vertrek zal plaatsvinden vanaf het clubgebouw van De Jonge Renner, Warande Sportcomplex, Bredaseweg 119, Oosterhout. U kunt starten tussen 8.30u en 10.30u.

Parkeren

Het parkeren zal via aanrijdroutes worden begeleid door verkeersregelaars en parkeerwachters, waarbij verkeersstromen van elkaar worden gescheiden. Er is voldoende parkeerruimte in de directe omgeving van het Warande Sportcomplex. Naast verkeersregelaars en parkeerwachten worden de aanrijdroutes naar de diverse parkeerplaatsen ook aangegeven met routeborden. We rekenen bij een ‘piek’ in de toestroom op uw geduld en begrip.

Het parkeerterrein aan de voorzijde van het clubgebouw aan de Bredaseweg is niet beschikbaar voor deelnemers aan de veldtoertocht. Deze kleine parkeerruimte biedt slechts zeer beperkt parkeerruimte voor onze vrijwilligers. Daarnaast dient het als aan-en uitrijdroute voor hulpdiensten, die ook via deze route vrije toegang (moeten) hebben tot het zwembad. Ook het parkeerterrein aan de overzijde bij Jeugdzorginstelling Juzt is nadrukkelijk niet toegankelijk voor deelnemers van de VTT. Via de aangewezen parkeerplaatsen bent u overigens met uw bike razendsnel bij de inschrijving.

Bewaakte fietsenstalling

U wordt, ook weer via routebordjes, bij aankomst geleid naar een bewaakte fietsenstalling bij de inschrijving. Op aanwijzing van onze vrijwilligers plaatst u daar uw fiets. Bij het clubgebouw en binnen de gesloten fietsenstalling treft u toiletten (dames en heren) en desgewenst douches aan. Aan de uiterste achterzijde van de stalling is ook een afspuitpunt te vinden. Bij inschrijving ontvangt u een polsbandje met het noodnummer voor die dag. Bij inlevering van dit polsbandje is een gratis versnapering te verkrijgen.

Inschrijving

Bij inschrijving ontvangt u een polsbandje met het noodnummer voor die dag. Bij inlevering van dit polsbandje is een gratis versnapering te verkrijgen. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Op vertoon van een KNWU-licentie, NTFU-pas, of WBV-pas, welke gescand kan worden kunt u 1 euro korting krijgen bij de inschrijving. (Wij vinden het prettig als er zoveel mogelijk met gepast geld betaald wordt.)

Hier kunt u ook aangeven welke afstand u wilt rijden: 25 km, 45 km of 60 km. U kunt dit onderweg ook nog kiezen door op de splitsingen uw keus te maken en de juiste pijlen te volgen.

Verzorgingsplaats

Op de verzorgingsplaats onderweg treft u behalve een ruime keuze uit de nodige ‘versterkingen’, ook onze mecanicien van BikePitstop aan. Ook bij de verzorgingsplaats vragen we bij een ‘piek’ om uw geduld en begrip.

Extreme weersomstandigheden

Natuurlijk bestaat het risico dat er op 17 december een pak sneeuw en/of ijs op het beoogde parcours ligt. Dat hopen we natuurlijk niet, maar er zijn nu eenmaal weersomstandigheden waarbij het onverantwoord is om een veldtoertocht te rijden. Als het erom spant of de VTT door kan gaan of niet, zullen wij op zaterdag 16 december rond 16.00 uur over het wel/niet doorgaan besluiten. Als er om 17.00 uur geen mededeling op onze website staat, gaat de VTT door.

Ten slotte

Het zal u ongetwijfeld ook opgevallen zijn: er zijn mountainbikers, die er zo ongeveer een ‘sport’ van maken een veldtoertocht in de kortst mogelijke tijd te rijden. Maar er rijden ook niet ervaren mountainbikers, die het gewoon leuk vinden om een VTT te rijden en die nog maar net zijn begonnen met deze prachtige tak van de wielersport. Mountainbiken is immers ‘booming’.

Wees geduldig met elkaar en breng een ander of uzelf niet onnodig in gevaar. Laten we er een fijne toertocht voor iedereen van maken!

We zien u graag op zondag 17 december!

Start en finish