Warande Veldtoertocht

zondag 16 december 2018

Let op: wegens weersomstandigheden is de Warande Veldtoertocht afgelast!

Op zondag 16 december 2018 organiseert W.V. De Jonge Renner weer de Warande Veldtoertocht in de prachtige omgeving van Oosterhout. Dit jaar is de route weer vernieuwd naar een nog mooiere route die u als deelnemer zal verrassen!

Vertrek

Het vertrek zal plaatsvinden vanaf het clubgebouw van De Jonge Renner, Warande Sportcomplex, Bredaseweg 119, Oosterhout. U kunt starten tussen 8.30u en 10.30u.

Parkeren

Het parkeren zal via aanrijdroutes worden begeleid door verkeersregelaars en parkeerwachters, waarbij verkeersstromen van elkaar worden gescheiden. Er is voldoende parkeerruimte in de directe omgeving van het Warande Sportcomplex. Naast verkeersregelaars en parkeerwachten worden de aanrijdroutes naar de diverse parkeerplaatsen ook aangegeven met routeborden. We rekenen bij een ‘piek’ in de toestroom op uw geduld en begrip.

Het parkeerterrein aan de voorzijde van het clubgebouw aan de Bredaseweg is niet beschikbaar voor deelnemers aan de veldtoertocht. Deze kleine parkeerruimte biedt slechts zeer beperkt parkeerruimte voor onze vrijwilligers. Daarnaast dient het als aan-en uitrijdroute voor hulpdiensten, die ook via deze route vrije toegang (moeten) hebben tot het zwembad. Ook het parkeerterrein aan de overzijde bij Jeugdzorginstelling Juzt is nadrukkelijk niet toegankelijk voor deelnemers van de VTT. Via de aangewezen parkeerplaatsen bent u overigens met uw bike razendsnel bij de inschrijving.

Inschrijving

Bij inschrijving ontvangt u een polsbandje met het noodnummer voor die dag. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,–. Jeugd tot en met 12 jaar mag gratis deelnemen. Op vertoon van een KNWU-licentie, NTFU-pas, of WBV-pas, welke gescand kan worden kunt u 1 euro korting krijgen bij de inschrijving. (Wij vinden het prettig als er zoveel mogelijk met gepast geld betaald wordt.)

Hier kunt u ook aangeven welke afstand u wilt rijden: 25 km, 45 km of 60 km. U kunt dit onderweg ook nog kiezen door op de splitsingen uw keus te maken en de juiste pijlen te volgen.

Bij het clubgebouw treft u toiletten (dames en heren) en desgewenst douches aan. Er is ook een afspuitpunt voor uw fiets te vinden.

Verzorgingsplaats

Op de verzorgingsplaats onderweg treft u een ruime keuze aan inwendige ‘versterkingen’. Bij de verzorgingsplaats vragen we bij een ‘piek’ om uw geduld en begrip.

Extreme weersomstandigheden

Natuurlijk bestaat het risico dat er op 16 december een pak sneeuw en/of ijs op het beoogde parcours ligt. Dat hopen we natuurlijk niet, maar er zijn nu eenmaal weersomstandigheden waarbij het onverantwoord is om een veldtoertocht te rijden. Als het erom spant of de VTT door kan gaan of niet, zullen wij op zaterdag 15 december rond 16.00 uur over het wel/niet doorgaan besluiten. Als er om 17.00 uur geen mededeling op onze website staat, gaat de VTT door.

Ten slotte

Het zal u ongetwijfeld ook opgevallen zijn: er zijn mountainbikers, die er zo ongeveer een ‘sport’ van maken een veldtoertocht in de kortst mogelijke tijd te rijden. Maar er rijden ook niet ervaren mountainbikers, die het gewoon leuk vinden om een VTT te rijden en die nog maar net zijn begonnen met deze prachtige tak van de wielersport. Mountainbiken is immers ‘booming’.

Wees geduldig met elkaar en breng een ander of uzelf niet onnodig in gevaar. Laten we er een fijne toertocht voor iedereen van maken!

We zien u graag op zondag 16 december!

Start en finish