Op zaterdag 9 januari stonden maar liefst 233 jeugdrenners en –rensters uit het hele land aan de start van de Warande Jeugdveldrit, georganiseerd door wielervereniging De Jonge Renner uit Oosterhout. De jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar reden in zeven verschillende leeftijdscategorieën hun wedstrijden op het mooi aangelegde veldritparcours in de bosrijke omgeving van de Warande.

Onder de vele deelnemers waren ook achttien jeugdleden van WV De Jonge Renner. Ze stonden allemaal extra gemotiveerd aan de start van hun thuiswedstrijd en maakten er mooie wedstrijden van! Sam Oosterholt (cat. 6) maakte een verslag van zijn wedstrijd:

“Na zeven jaar te hebben gevoetbald, ben ik sinds oktober lid van De Jonge Renner. Vandaag, 9 januari, heb ik mijn eerste KNWU-wedstrijd gereden. De dag van te voren was ik heel zenuwachtig, maar toen ik vanochtend ging inrijden, werd ik minder zenuwachtig. Ik zit in categorie 6. Voor de wedstijd konden we achter de start nog inrijden samen met Bart, Sven, Moreno en Roan. Daarna de wielafstand meten en toen moesten we ons opstellen voor de start. En omdat het voor mij de eerste KNWU-wedstrijd was, stond ik helemaal achteraan. Er waren 46 deelnemers. Ik had een goede start en het was mooi weer, dus kon ik goed voor uit. En ik vond het een mooi uitgezet parcours. Ik werd na vier ronden 25e. Ik vind het leuk om de hele tijd met de fiets bezig te zijn en ik wil ook graag elke dag fietsen. En ik zal nog veel trainen en ook wedstrijden rijden.”

Ook Lars Prins (cat. 3) beschreef hoe zijn wedstrijd verliep:

“Zaterdag 9 januari heb ik voor het eerst meegedaan aan een KNWU-veldrit. Ik had goed geslapen en was best zenuwachtig, maar ik had ook goed getraind bij De Jonge Renner. Er deden meer dan 30 renners mee in mijn categorie 3. Raf de Caluwe en Victor Hugo Brenders van De Jonge Renner deden ook mee. Na de materiaalcontrole werd ik als een na laatste opgeroepen om op te stellen. Mijn start was goed en ik haalde er meteen veel in. Het parcours was niet heel moeilijk, maar wel leuk met een zware modderstrook erin. We moesten drie rondes rijden en de wedstrijd ging goed zonder te vallen. In de laatste ronde had ik het toch wel zwaar, waardoor ik toch weer door een paar renners ingehaald werd. Uiteindelijk werd ik 20e en was hier best blij mee. Victor werd net achter mij 21e en Raf had het zwaar, maar reed mooi naar de 29e plek. Ik vond het zo leuk dat ik vaker aan een veldrit mee wil gaan doen.”

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde jeugdveldrit! Door de vele deelnemers en het aanwezige publiek, maar zeker ook dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers, de sponsors en de gemeente Oosterhout is het een geweldige dag geworden. Iedereen bedankt!

Foto’s

Ook in het Picasa-album van de jeugdafdeling staan foto’s van de Warande Jeugdveldrit.

Klik hier voor de categorieën 1 t/m 4.

Klik hier voor categorieën 5 t/m 7. 

Voor complete uitslagen en andere foto’s van deze wedstrijd, kunt u klikken op de links in ons vorige nieuwsbericht.

 

Uitslagen van onze renners en rensters

Categorie 2:

19. Wytske van Es

Categorie 3:

20. Lars Prins

21. Victor Hugo Brenders

29. Raf de Caluwé

Categorie 4:

30. Hidde Swart

32. Hilde Pijnenburg

Categorie 5:

15. Jari Prins

31. Yorick Brethouwer

36. Jarco van Driel

44. Floris Colbers

45. Bram Esseboom

Categorie 6:

10. Roan Konings

16. Sven Mulder

19. Moreno Tak

25. Sam Oosterholt

34. Bart Rutten

Categorie 7:

32. Sven Pijnenburg

niet gefinisht: Jerre Verschure