Op zaterdag 23 januari j.l. was voor de jeugd mtb’ers een onderhoudsclinic georganiseerd in Lage Zwaluwe. In een hal van CMB B.V. van Alexander en Ingeborg Bosch, onze hoofdshirtsponsor, werden onder bekwame leiding van Marco van Oord van Bike Pitstop uit Hank diverse onderhoudszaken uit de doeken gedaan.

Maar liefst achttien jeugdleden, vergezeld door één van hun ouders (meestal vaders), hadden zich voor deze jaarlijkse clinic opgegeven. Naast het feitelijke onderhoud was het namelijk ook van belang dat ouders bij de clinic waren. Zij spelen immers een belangrijke motiverende rol bij het aanleren van de gewoonte om de fiets te onderhouden na elke wedstrijd of training.Wij vinden het vanzelfsprekend dat onze jeugdleden met een schone en goed onderhouden bike aan training en/of wedstrijd deelnemen.

Elk jeugdlid was na enige uitleg van Marco al snel aan de slag met zijn eigen mountainbike. Marco legde veel uit over het schoonmaken en onderhoud van de fiets, wat je wél en wat je vooral niet moet doen.

Na een leerzame en werkzame middag was iedereen weer up to date. Al met al een zeer geslaagde middag.