Om een keer te proeven van een andere tak van de wielersport zijn vijf jeugdleden afgelopen zaterdag naar het Velodrome in Amsterdam gegaan om daar een drie uur durende baanclinic te volgen.

Bart Rutten schreef er een verslag over:

“We zijn op 19 maart met vijf renners van De Jonge Renner in Amsterdam op de baan gaan trainen. De baanclinic was heel leuk, maar ook spannend, want je kan natuurlijk niet remmen. In het begin moesten we rustig rijden en kregen we verschillende oefeningen om te wennen aan de fiets en daarna mochten we steeds harder en we reden op het eind bijna helemaal boven in de baan. We deden ook een tijdrit van 500 meter. Dat was heel zwaar, omdat je maar op één verzet kan rijden. De tijden waren Raf de Caluwé 58.63s, Bart Rutten 50.47s, Sven Pijnenburg 48.77s, Roan Konings 46.41s, Daniël Taki 41.74s. Het was ook leuk dat er een prof langskwam om vragen te beantwoorden en te laten zien hoe het moet. Het was een leerzame middag.”

Voor meer foto’s klik je hier.