Op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, stond voor zeventien Jonge Renners de Jeugdronde van Kapelle (Zeeland) op het programma. Deze wedstrijd was de vijfde in een reeks van zeven district-selectiewedstrijden. Door het behalen van punten in deze wedstrijden kunnen jeugdrenners en -rensters zich kwalificeren voor het NK jeugdwielrennen op 4 juni in Bodegraven/Reeuwijk.

Deze Jeugdronde van Kapelle was voor onze jeugdrenners een bijzondere wedstrijd, omdat het meteen ook het Districtskampioenschap voor de regio Zuidwest was. Renners en rensters die Districtskampioen worden, zijn rechtstreeks geplaatst voor het NK. Een heel speciale wedstrijd dus, wat ook te merken was langs het parcours, waar familie en clubgenootjes de renners enthousiast aanmoedigden! Alle jeugdleden deden erg goed hun best en er werd prima gepresteerd. Er werden door onze renners in deze wedstrijd maar liefst elf top-10 plaatsen behaald, waaronder vijf podiumplaatsen. Minstens zo belangrijk was echter de sportieve en gezellige sfeer onderling en het plezier dat de kinderen hadden in hun wedstrijdjes!

Casper Noorloos vertelt over zijn wedstrijd in categorie 5:

We waren al vroeg vertrokken naar het DK in Kapelle. Papa had al gedacht dat er misschien files zouden staan met het mooie weer. Gelukkig hebben we geen last van de files gehad en waren we er op tijd. Ik heb eerst met Olav ingereden, voordat categorie 1 van start ging, en daarna in de pauze nog maar een paar rondjes gereden. Ik had al 31 km gefietst, voordat de wedstrijd begon.

De wedstrijd begon in de eerste ronde al met een valpartij. Degene die daarbij betrokken waren, kregen een ronde vergoeding en mochten weer aansluiten. Tijdens de wedstrijd werd er veel gedemarreerd en hard gereden. Ik heb veel gaten dicht gereden en telkens gelijk gereageerd op ontsnappingspogingen. Ik wilde proberen om met een van de meiden te ontsnappen, maar dat was niet gelukt.

In de laatste ronde probeerde er nog een renner te ontsnappen, maar dat liet niemand toe. Het werd uiteindelijk een hele spannende sprint. Ik kwam goed als tweede uit de laatste bocht, maar kwam net een paar centimeter tekort in de sprint en toen werd ik dus tweede, waar ik ook heel blij mee ben. Papa moest nog bij de jury komen, omdat de brokkenpiloot, die (alweer) gevallen was, mij daarvan de schuld had gegeven en een klacht had ingediend bij de jury. Maar het was ver achter mij gebeurd, dus ik had daar niets mee te maken. Wel een beetje onsportief van hem.

Olav had ook een hele goeie wedstrijd gereden, dus we zijn allemaal dik tevreden naar huis gegaan.

Hilde Pijnenburg schrijft over haar wedstrijd in categorie 4:

“Afgelopen donderdag stond er een wedstrijd gepland in het Zeeuwse Kapelle. Een wedstrijd in Zeeland betekent vroeg uit de veren om op tijd aanwezig te zijn om het rondje te verkennen. Het was mooi weer en het rondje was gezellig midden door het dorpje. Er werd gestreden om het district kampioenschap, dus best een belangrijke wedstrijd. Na een gunstige loting mocht ik vanaf de eerste startrij starten en ik had een super start en was als een van de eerste weg. Geruime tijd kon ik mij handhaven in het peloton, maar twee rondjes voor het einde ging het toch iets te hard en moest ik de laatste rondjes in mijn eigen tempo uitrijden. Uiteindelijk ben ik als 14e gefinisht. Kortom, het was weer een zeer geslaagde dag in Kapelle.”

Bij de huldiging van het Districtskampioenschap (waarbij renners uit andere districten uit de uitslag verwijderd waren) stonden zeven Jonge Renners op het podium:

De volgende district-selectiewedstrijd is op 15 mei, Eerste Pinksterdag, in Moerdijk.

Foto’s zijn te zien op:

https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6281959848439507281

en: https://picasaweb.google.com/113909010007975282673/6281291199920586017#

DJR-podiumplaatsen districtskampioenschappen Zuidwest

categorie 4:

3. Hidde Swart

categorie 5:

2. Casper Noorloos

categorie 6:

1. Roan Konings

2. Moreno Tak

3. Sven Mulder

categorie 7:

1. Daniël Taki

2. Mathijs de Kok

Uitslagen Kapelle:

categorie 2: 

9. Wytske van Es

categorie 4: 

5. Hidde Swart,

6. Olav Noorloos,

14. Hilde Pijnenburg

categorie 5: 

2. Casper Noorloos

11. Yorick Brethouwer

15. Floris Colbers

categorie 6: 

2. Roan Konings

3. Moreno Tak

4. Sven Mulder

8. Sam Oosterholt

9. Jeremy Melis

12. Bart Rutten

categorie 7:

1. Daniël Taki

2. Mathijs de Kok

13. Sven Pijnenburg

15. Jerre Verschure