Onder ideale weersomstandigheden werd zaterdag in het Zeeuwse Koudekerke de zevende en tevens laatste district-selectiewedstrijd gereden. Voor de zeventien deelnemende jeugdrenners en -rensters van wielervereniging De Jonge Renner de laatste kans om de nodige selectiepunten voor het NK Jeugdwielrennen op 4 juni in Bodegraven/Reeuwijk bij elkaar te sprokkelen.

Jeremy Melis over zijn deelname in categorie 6:

Yes! Het was een hele belangrijke dag voor mij. Met z’n drieën strijden we om de laatste twee plaatsen. Degene die van ons trio als laatste over de finish zou komen, zou niet mee mogen naar het NK. Al na een paar rondjes rijden, ontstaat er een kopgroep van vier man en helaas kunnen we met z’n drieën niet aanhaken.

Gelukkig rijdt Bart Rutten, ook van De Jonge Renner, nog bij ons en hij doet enorm goed kopwerk, waardoor de afstand niet te groot wordt. Wanneer de kopgroep wat snelheid mindert, kan ik er naar toe sprinten en Moreno Tak helpt me om de laatste meters te overbruggen. Vervolgens kan ik heel wat rondes bij hen in het wiel rijden, al moet ik ze een aantal rondes voor het einde laten gaan.

Big smile Ik rijd alleen verder en op een gegeven moment kom ik langs de finish en zie ik Sam Oosterholt, ook van De Jonge Renner, met een grote smile op zijn gezicht staan. Hij had in de sprint onze directe concurrent verslagen. Hij wordt uiteindelijk zesde en ik moet nog een paar rondjes rijden om vervolgens als vijfde over de streep te gaan. YES! denk ik als ik finish, wij hebben het gehaald.

En nu zijn vijf van de zes te verkrijgen startplaatsen voor De Jonge Renner. Wat een feest. Ik ben echt al mijn clubgenoten erg dankbaar, omdat ze me zo goed geholpen hebben. Speciaal Bart Rutten voor zijn kopwerk en Moreno Tak voor het kunnen aansluiten bij de kopgroep. En ook Sven Mulder en Roan Konings voor hun hulp, aanmoedigingen en tips. En natuurlijk Jolanda Konings voor het masseren van mijn benen ;-).

Alle deelnemers aan het NK alvast veel plezier en succes gewenst! Geniet van deze leuke ervaring en maak er een mooie dag van!

Foto’s zijn te zien op: https://picasaweb.google.com/110221421898646419659/6287427360289335281

en: https://picasaweb.google.com/113909010007975282673/6287213842706363665

Uitslagen Jeugd Ster Zeeuwsche Eilanden

categorie 2:

6. Wytske van Es

categorie 3:

9. Victor-Hugo Brenders

categorie 4:

5. Hidde Swart

12. Hilde Pijnenburg

14. Olav Noorloos

categorie 5: 

2. Casper Noorloos

6. Jari Prins

categorie 6:

1. Roan Konings

2. Sven Mulder

3. Moreno Tak

5. Jeremy Melis

6. Sam Oosterholt

8. Bart Rutten

categorie 7:

1. Mathijs de Kok

2. Jaap Roelen

6. Sven Pijnenburg

10. Jerre Verschure