Omdat dit weekend ook het trainingskamp van de jeugd MTB-afdeling gepland stond, besloten alleen Pepijn van Elzakker en Sem Kroonen de LJC-wedstrijd in Wijchen te gaan rijden.

Elk jaar is het prachtig weer in Wijchen, zo ook dit jaar. 27 graden Celsius bij aankomst eind van de ochtend en de temperatuur liep gedurende de dag op. Zeker boven op de berg, pal in de zon, was het erg zwaar voor onze mannen. Ze hadden dan al een lange, heftige klim achter de rug, om vervolgens getrakteerd te worden op een flink stuk vals plat. Een gave trap, steile afdalingen, scherpe bochten, kortom een parcours waar de mountainbikers flink uitgedaagd werden op techniek en conditie.

De start was voor Pepijn van Elzakker goed, maar die venijnige klim brak hem in de derde ronde op. Hij moest een paar plekken laten schieten en de valpartij deed daar ook geen goed aan. Pepijn kwam toch heel mooi op een negende plaats binnen.

Sem Kroonen had pech. Met het verkennen van het parcours was hij een paar keer lelijk gevallen. Hij besloot van start te gaan, maar de pijn was te erg, waardoor Sem uitgestapt is. Volgende keer beter Sem.

Na de wedstrijd zijn we naar het trainingskamp vertrokken. Óp naar Dwingeloo, Drenthe.

Hieronder alvast een sfeerfoto van het trainingskamp.