Jeugdmountainbike trainingskamp 3-4-5 juni 2016 te Dwingeloo

Begin juni 2016 is het jaarlijkse mountainbike-trainingskamp van De Jonge Renner gehouden. Dit jaar is de MTB-club neergestreken in Dwingeloo, dat in 2012 werd uitgeroepen tot groenste dorp van Europa. Op camping Meisterhof diende een authentieke stal, omgebouwd tot een groot vakantiehuis met alle voorzieningen, diverse slaapruimtes en een intieme binnenplaats, als uitvalbasis. Dit gecombineerd met uitzonderlijk prachtig zomerweer, kon het fietstrainingskamp beginnen voor zeventien enthousiaste knullen met twintig volwassen begeleiders bestaande uit: trainers, vaders, moeders en een oom.

Op zaterdagochtend stond vanuit ‘huis’ een MTB-tocht in de bossen van Dwingeloo op de planning; 23 km met 171 hoogtemeters. De jongste kinderen hebben deze één keer gereden en de oudere jongens meerdere keren, wat met de tropische temperatuur een uitdaging te noemen was. Op zondag is naar het bos in Havelte gereden, wat bekend terrein is voor de wedstrijdrijders van de Landelijke Jeugd Competitie (LJC). Wederom in de hitte een tocht van 16 tot 23 km gereden met minimaal 118 hoogtemeters en daarbij volop uitdaging voor alle niveaus; een drop-off, steile beklimmingen en een deel dat doet denken aan een heuse achtbaan!

Naast de uitdaging met het fietsen, is er ook plezier gemaakt met tafelvoetbal, verstoppertje spelen, avonturenspel met zaklampen, knellen in de grote zand-water-speeltuin, scheuren met de zijspanfiets en marshmallows smelten op een alternatief kampvuur. Alle zeventien jongens, in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar, hebben het hele weekend plezier gehad en genoten van zowel het mountainbiken als het samenzijn.