In ons mooie Brabant is het natuurlijk vooral vlak. Als wielrenner moet je je natuurlijk testen op alle vlakken en dus trokken een aantal renners van De Jonge Renner naar Heerlen in Limburg voor een zware wedstrijd met klimmetjes die de benen echt pijn deden.

De beleving van Roan Konings uit categorie 6:

“Zondag reed ik de klimkoers Heerlen Molenberg. Het ging wel het een en ander mis , ik stond nog bij de materiaal controle en categorie 6 ging al starten. Ik moest gauw mijn jasje en afritsbroek uitdoen en achter de kopgroep aan. In de afdaling kon ik er gelukkig een hoop voorbij. Na 3 ronden kon ik eindelijk  aansluiten er werd elke keer flink gedemarreerd. Ik moest flink aanpoten om goed bij te blijven want had al veel gegeven.

Bij de laatste 2 ronden kon Sven Mulder (ook van De Jonge Renner) ontsnappen bij de kopgroep. En hield dit vol tot het einde , en werd mooi 1e . Ze dachten nog dat hij een gedubbelde was en moest de wedstrijd verlaten maar hij was juist de koploper, toen hij finishte zeiden ze nog dat hij nog een ronde moest foutje van de speaker. Voor de twee overige podiumplekken moest gesprint worden berg op. Ik zat helaas niet in al te beste positie, aan de buitenkant en aan de binnenkant heb je toch meer voordeel, gelukkig kon ik nog sprinten naar de 3e plek. Dit was een mooie afsluiter van het wegseizoen en nu op naar het veldrit seizoen.”

In deze categorie stonden ook Moreno Tak (6e) en Jeremy Melis(17e) aan de start en reden naar een mooie eindklassering. In categorie 5 Yorick Brethouwer. Hij ging voor een ontsnapping in de derde ronde, maar moest het bekopen lossen uit het kopgroepje. Uiteindelijk een 8e plaats.

Het was weer een mooie dag in de heuvels van Limburg voor De Jonge Renner.

Meer foto’s: https://goo.gl/photos/cszM1e87XLLDjsPg9 en https://goo.gl/photos/B1Tmv2Cj4LkVX4xE6