De Jonge Renner is sinds 6 november weer drie, gediplomeerde trainers rijker. Ondanks dat de officiële diploma-uitreiking nog moet volgen, wisten Hein van de Velden, Noortje de Kort en Marco van Es dat hun positieve beoordeling van het vandaag afgelegde praktijkexamen voldoende is om het ‘Wielertrainer II’ diploma te bemachtigen.

Het clubhuis en het parcours van De Jonge Renner was voor deze gelegenheid omgetoverd tot landelijk examencentrum. In totaal doen vijf mountainbiketrainers examen waaronder onze Hein van de Velden en drie wegtrainers waaronder Noortje de Kort en Marco van Es.

Het was een erg regenachtige dag deze zondag maar dat weerhield een dertig tal jeugdleden er niet van om hun trainers te komen helpen bij het doen van hun praktijkexamen. Om en om namen de trainers een groepje kinderen onder hun hoeden om de examinatoren te laten zien dat ze het geleerde ook goed in de praktijk konden brengen. Voor het theoretische gedeelde haalde onze drie trainers eerder dit jaar al een positieve beoordeling waardoor alle lichten nu op groen staan om het diploma in ontvangst te kunnen nemen. Dat zal later dit jaar plaatsvinden.

De kinderen konden ook regelmatig even opwarmen in het clubgebouw waar een groep vrijwilligers voor een natje en een droogje zorgde. Na afloop kregen ze ook nog eens warme soep en broodjes knakworst en kaas. Bakkerland uit Hedel maakte deze lunch mogelijk.

Wij feliciteren alle trainers met hun positieve beoordeling. De foto’s van de dag staan hier.