Op vrijdag 6 januari kregen Yorick Brethouwer, Hidde Swart en Wietske van Es een clinic van Marianne Vos en Lars Boom. Beide geen onbekenden in het wielrennen. Het aantal wereldtitels van deze twee klasbakken is niet op twee handen te tellen.

Team Brabant Sport organiseert evenementen voor het stimuleren van sport in Brabant. Zo ook organiseerden zij deze clinic. Kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar konden zich inschrijven voor een clinic van Marianne Vos en Lars Boom op het NK-parcours in Sint Michielsgestel. Yorick, Hidde en Wietske hoorden bij de gelukkigen die, dankzij de motivatie die ze hadden ingestuurd, waren uitgenodigd voor de clinic.

De ontvangst was al mooi. Dit was in een hotel waar de camera van Omroep Brabant direct begon met het schieten van beelden. Niet lang daarna kwamen Marianne Vos en Lars Boom binnen. Na een kort interview konden de kinderen vragen stellen. Daarna snel de fiets op! Yorick en Hidde gingen op pad met Marianne Vos. Wietske met Lars Boom. Tussen alle toppers die het parcours gingen verkennen voor hun NK kregen zij uitleg van deze kampioenen. Hoe start je het beste? hoe kan ik springen over een plank? Wat is de beste manier om een bocht in te sturen? Allemaal vragen waar ze antwoord op kregen. Fiets kapot, geen probleem, Marianne Vos stond haar fiets wel even af en ging lopen. Na anderhalf uur fietsen, waren de kids moe, maar voldaan! Natuurlijk volgde nog een fotosessie. Alle drie staan ze nu mooi op de foto met Marianne Vos en Lars Boom. Tot slot nog even een drankje en worstenbroodje in het hotel en er was gelegenheid om een handtekening te vragen.

’s Avonds was het nagenieten bij het bekijken van het verslag van deze dag bij Omroep Brabant. De renners van WV De Jonge Renner waren goed aanwezig in deze reportage en dat is mooi!

clinic-6-januari-jeugd-st-michielsgestel-2017-klein