Als wielervereniging De Jonge Renner kunnen we met de 31e Omloop van de Houtse Linies terugkijken op een fantastisch evenement. Na een paar maanden hard werken door een zeer ervaren werkgroep stond op zondag 19 maart weer een groot peloton met coureurs klaar op de Houtse heuvel om weggeschoten te worden voor een loodzware strijd in de linies. Een snoeiharde wind waaide door Den Hout. Zo hard zelfs dat in de ochtend een partytent de lucht in vloog en meteen ook 50 meter hekwerk in zijn vlucht meenam!
De mannen van het Destil-Jo Piels Cyclingteam hadden de wind goed opgemerkt en waren daarom al ruim 40 minuten voor de start klaar gaan staan op de startlijn. Na de neutralisatie doken ze dan ook als een stel hongerige wolven de polder in om het peloton te doen kraken in zijn voegen. Na de eerste passage van de kasseien op de Dordrechtseweg (er zouden er nog acht volgen) was er al niet meer sprake van een peloton. Het veld was in verschillende stukken uiteengeslagen.

Voor De Jonge Renner kwamen Bram de Kort, Dick Janssen, David Dekker, Nils Sinschek, Jaap Kooijman en Martijn Dijkstra in actie. Bram zat vanaf het begin vooraan mee, maar was helaas niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen en viel later in de wedstrijd vooraan weg. Martijn Dijkstra en Jaap Kooijman bouwden hun race juist sterk op. Ze kwamen in de tweede en derde groep terecht en werden 24e en 25e. Nils Sinschek knokte en knokte en werd uiteindelijk 32e. Slechts 34 renners haalden de uitslag! David Dekker (herstellende van een valpartij van een week eerder) en Dick Janssen (zat meteen achter een valpartij) probeerden zich nog naar voren te werken, maar vandaag helaas zonder resultaat.

Ik begon het verslag met de mannen van het Destil-Jo Piels Cyclingteam. Zij waren deze koers echt het beste team. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van vijf renners. Namens Destil-Jo Piels Cyclingteam Dion Beukeboom, Tim Kerkhof en Twan Brusselman, Robbert de Greef namens Baby-Dump en de Belg Benjamin Verraes van VDM. Vanuit deze groep ging Brusselman er vandoor en kreeg een paar kilometer later Beukeboom mee als vluchtmakker. Samen reden ze meer dan een minuut weg bij de andere drie. Brusselman toonde zich uiteindelijk de sterkste en Beukeboom nam genoegen met een tweede plaats. Tim Kerkhof werd derde en zo kregen we na een mooie koers, naast de rondemiss, een compleet podium met Destil’s.

Helaas dus geen “thuisoverwinning” voor onze mannen van Team Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner, maar de mannen toonden wel veel karakter en strijdlust. Op naar nieuwe koersen en nieuwe kansen op mooie successen!

De uitslag is hier te vinden! Verslag BnDeStem klik dan hier!

De foto’s bekijken? Klik op de naam van Harm Rijswijk of Marc Bouwens.