Het afgelopen weekend kwamen er vele De Jonge Renner-coureurs in actie en behaalden mooie resultaten.

Elite-Beloften

Op 2e Paasdag werd de klassieker Altena Biesbosch Ronde verreden met start en finish te Werkendam. Team Lotto NL-Jumbo- De Jonge Renner was hierbij ook present en behaalde een mooi resultaat met Jaap Kooijman op de derde plaats na 173 kilometer bikkelen door de wind. Ook Bram de Kort behaalde een top tien notering en werd zevende.

Ook Martijn Dijkstra, Dick Janssen en Paul Cremers streden volop mee in de waaiers. Martijn werd 21e, Dick 28e en Paul 29e. De zesde man in de ploeg vandaag was Ramon van Bokhoven. Hij wist helaas de koers niet uit te rijden na een flink gevecht over de polderwegen. Slechts 30 coureurs wisten de finish te bereiken na een stormachtige strijd in het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch! Winnaar werd de sterke Belg Benjamin Verraes.

Meer prachtige foto’s van Marc Bouwens zijn hier te vinden en voor die van Harm Rijswijk mag je hier klikken.

Ook in de 51e Ronde van Gerwen werd op tweede Paasdag gekoerst. Een wielerdag uit twee delen met een individuele tijdrit en een criterium. In de tijdrit was er bijna winst voor Daan van Sintmaartensdijk. Hij werd namelijk tweede. Bryan Bouwmans reed bovendien nog een vijfde tijd en David Dekker een zesde. In het criterium reden vier mannen van De Jonge Renner in de top tien. David op plaats vijf, Daan zesde, Bryan Bouwmans negende en Bryan van Rutten tiende. Mooie resultaten dus voor deze Belofte-renners.

Zaterdag 15 april eindigde David Dekker in het Belgische Laarne-Kalken ook al als vijfde.

Jeugdrenners-weg

Op eerste Paasdag eindigde Sven Mulder in categorie 7 als derde in de Ronde van Lieshout.
Roan Konings wist in Werkendam op tweede Paasdag het criterium voor de jeugdrenners in categorie 7 te winnen. Weer een mooie overwinning dus voor Roan in de beginfase van dit wielerjaar. Pepijn van Elzakker werd zevende en Sven Mulder achtste.

Nieuwelingen

Nieuweling Hidde van Veenendaal reed op zaterdag de klassieker de Omloop van de kleine Hein in Drenthe. Hij finishte als achtste. Op tweede Paasdag in de 51e Ronde van Gerwen knalde hij als zevende over de streep.

Mooie resultaten dus in het Paasweekend!!