Op koningsdag stond de mini 8 van Chaam op het programma. De ronde wordt natuurlijk altijd gereden door de profs net na de Tour de France met dan alle kopstukken van de Tour aan de start. Ditmaal was het de jeugd die de mini ronde reed. Er stond veel op het spel. Natuurlijk de punten voor plaatsing voor het NK, maar misschien nog wel leuker. De winnaar in elke categorie krijgt een startbewijs om mee te rijden met de neutrale ronde van de profs van de echte 8 van Chaam. Wie wil er niet rijden tussen misschien wel Tom Dumoulin, Chris Froome of Peter Sagan?

Niet alleen aan de winnaars werd gedacht, ook werd er voor elke categorie nog iemand geloot.

De ronde, inderdaad de mini 8 van Chaam, slechts 1 km lang, was het draaien, keren, remmen en weer aanzetten. In categorie 3 stonden twee renners van De Jonge Renner aan de start. Jelle Dekkers is bezig aan zijn eerste seizoen wedstrijden en doet dat goed. Een mooie elfde plaats. Wytske van Dekkers, vorige week nog derde bij de meisjes bij de districtskampioenschappen in Oosterhout, kwam goed als zeventiende over de finish. Ook nog voor de pauze aan de start, Denley Wijnbergen uit categorie 4. Ook voor hem het eerste seizoen op de weg en kwam in een veld met maar liefst 38 renners tot een hele mooie 37e plaats.

Na de pauze categorie 5. Het grootste veld van de dag met 40 deelnemers. Matthijs Bink ging goed als vijftiende over de finish. Annelin Roelands en Joey Welling hadden iets meer moeite met het korte parcours. Plaats 35 en 39 waren voor hen. In categorie 6 twee ervaren renners van De Jonge Renner aan de start. Ze staan bekend om hun explosiviteit. Een korte ronde met veel aanzetten en afremmen moest hen dus wel liggen. En dat bleek. In een veld met 34 rijders, reed Jari Prins naar plek vier en Casper Noorloos naar plek vijf. In de laatste categorie stonden zes renners van De Jonge Renner aan de start. Roan Konings moest zijn meerdere erkennen in zijn grote rivaal binnen de regio en eindigde op plek twee.

Sven Mulder, die het eigenlijk van de ontsnappingen moet hebben, reed naar een mooie 5e plaats. Moreno Tak en Jeremy Melis kwamen als nummer elf en veertien over de finish. Bart Rutten en Just van Dongen moeten soms nog harder werken dan wanneer je bij de top over de finish gaat. In een grote groep meegezogen worden kost veel minder energie dan het zelf (of met 1 of 2 ) moeten doen. Toch reden zij weer een mooi gemiddelde en plaats 26 en 28 was voor hen.

De foto’s van de Mini Acht van Chaam staan hier!