Zaterdag 6 mei Kleeberg Challenge te Mechelen (Zuid-Limburg)

Op zaterdag 6 mei gingen vijf renners van De Jonge Renner richting Mechelen. Een prachtig dorpje in de Zuid-Limburgse heuvels.

De Kleeberg Challenge is een klimkoers met telkens een omloop van 2,6 kilometer. Iedere ronde moesten de renners de één kilometer lange Kleeberg bedwingen. Gemiddeld is de klim 4% met een piek van 8%. Vervolgens vindt de afdaling van de Akerstraat plaats waarna het op het einde scherp rechts draait, de Bommerigerweg op. Hier een korte klim. Vervolgens door het buurtschap de Helle, met een snelle bochtencombinatie wordt er dan weer koers gezet naar het begin van de klim. Start en finish liggen op het rechte stuk in de klim.

In Categorie 6 stond Jari Prins aan de start. In deze categorie 33 renners die de uitdaging aangingen. Jari Prins, die in de districtswedstrijden regelmatig podiumplaatsen pakt door zijn sterke eindsprint, eindigde op een achttiende plaats.

In Categorie 7 Sven Mulder, Roan Konings, Moreno Tak en Pepijn van Elzakker. Renners van De Jonge Renner die in het voorseizoen al overtuigende resultaten hebben laten zien in het district. Maar hoe gaat dat in een parcours met heuvel op en afdalingen? Sven liet zien dit zeer goed te kunnen. Meteen in de eerste ronde demarreerde hij en hield dit heel knap een halve koers vol met constant een jagend peloton achter hem aan. In de laatste ronde reed hij weer weg van de groep en een overtuigende welverdiende overwinning was er voor hem.

In de achtervolgende groep deed Roan wat hij goed kan. De eindsprint winnen! Een mooie tweede plaats voor hem. Moreno Tak, vorig jaar nog de winnaar van deze mooie koers, kwam nu als dertiende over de finish. Pepijn van de Elzakker als 25e.

De renners hebben genoten van deze mooie koers waar weer eens hele andere kwaliteiten werden gevraagd!

De link naar de foto’s is hier te vinden!

Zondag 7 mei: Rabobank jeugdronde van Waalwijk

Op zondag 7 mei stonden de renners van De Jonge Renner aan de start voor de één na laatste districtswedstrijd om daarmee plaatsing voor het NK af te dwingen. Voor sommige renners al een uitgemaakte zaak, maar anderen moeten echt nog punten halen om hun plekje zeker te stellen.

In Categorie 3 reed Jelle Dekkers een goede wedstrijd. Je ziet hem elke wedstrijd groeien. De beloning was er ook. Een derde plaats en dus een mooie beker, bos bloemen, maar nog belangrijker een podiumplaats. Wytske van Es reed ook haar wedstrijd voor de punten en wist er veel binnen te slepen. Als zevende over de finish, maar wel het derde meisje. In Categorie 4 Denly Wijnbergen. Hij kwam in een startveld van vijftien renners als elfde over de finish. In Categorie 5 de verrassing van de dag. Natuurlijk stond Hidde Swart al weleens op het podium…. Er was één plek die hij nog niet had: nummer een! Dat lukte in Waalwijk! Een echte fotofinish, met 8 1000e van een seconde bleef hij de nummer één voor.

In Categorie 6 twee renners aan de start die allebei wel op het NK thuis horen, maar nog wel wat punten moeten verdienen. Casper Noorloos, omdat hij nog niet genoeg wedstrijden had gereden, Yorick Brethouwer, omdat hij bij zijn eerste wedstrijden veel materiaalpech had. Die punten haalden ze. Casper ging als vierde over de finish, Yorick als vijfde. In Categorie 7 weer veel renners van De Jonge Renner aan de start. Het was een rommelige wedstrijd. De zestien renners vielen al snel in kleine groepjes uit elkaar. Door het kleine rondje één kilometer wist je soms niet meer wie waar reed. Één ding was zeker, de nummers één en twee. Roan Konings en Sven Mulder reden al snel in de wedstrijd weg van de rest. Goed samenwerkend reden zij vrij makkelijk hun rondjes om het samen af te maken. De beste sprinter van de twee won ook nu. Roan ging als eerste over de finish, gevolgd door Sven. In het achtervolgende groepje riep de omroeper Moreno Tak uit als winnaar van de derde plek, na bestudering van de videobeelden bleek hij echter met een verschil van 4/1000 toch vierde geworden te zijn. Jeremy Melis won weer de sprint van het groepje daarachter en plaats zes was voor hem. Bart Rutten, Sam Oosterholt en Just van Dongen reden naar plaats veertien, vijftien en zestien. Nog één laatste districtswedstrijd over twee weken voor plaatsing voor het NK!

Hier de link naar de foto’s van de koers in Waalwijk!