Ronde van Brakel 20 mei 2017

Op zaterdag 20 mei gingen twee renners van De Jonge Renner afkomstig uit Hank op weg naar Brakel bij Zaltbommel. Voor deze renners is dat toch een beetje een thuiswedstrijd, maar wel een ander district. Zuid-Oost Nederland. Dus ook weer hele ander tegenstanders. Dat maakt een wedstrijd natuurlijk ook heel spannend. Op wie moet je letten, wie is er goed? In een deelnemersveld van zeventien hielden Jari Prins en Rowan van Oord zich goed staande. Jari reedt naar een mooie tweede plaats bij de jongens en Rowan kwam als tiende over de streep.

De foto’s van Brakel staan hier!

Ronde van Stampersgat 21 mei 2017

Op 21 mei ging de jeugd van De Jonge Renner naar Stampersgat. De laatste wedstrijd van het district voor plaatsing voor het NK. Voor de ene renner noodzakelijk om daadwerkelijke plaatsing, voor een andere renner zorgen voor meer punten en een beter startpositie.

In Categorie 3 Jelle Dekkers en Wytske van Es. In deze categorie reden er drie renners vooruit. Deze werden gevolgd door vier renners, waaronder Jelle. In de eindsprint voor plek vier kwam Jelle tot een zesde plaats. Wytske reed een tijdje in een groepje van drie en moest daarna het alleen doen. Dat is zwaar, maar zij kwam toch met een mooie gemiddelde snelheid als veertiende over de finish. Kunnen deze renners koersen? Zeker, beiden zijn geplaatst voor het NK.

In Categorie 5 heeft De Jonge Renner met Hidde Swart altijd iemand aan de start die leuke dingen kan doen. Ditmaal waren er helaas twee renners uit het peloton ontsnapt. In de groep die ging voor plaats drie redde Hidde het helaas net niet. Een uiteindelijke zesde plaats was wel een mooi resultaat.

Categorie 6 heeft het bekende trio aan de start. Casper Noorloos, Jari Prins en Yorick Brethouwer. Het is een wedstrijd die door de omroeper als “saai” wordt bestempeld. Dat valt wel mee, maar niemand komt weg. In de laatste ronde probeert Yorick het, maar zijn vluchtpoging blijkt de springplank voor de winnaar die wel een gat heeft. In de eindsprint van het peloton liet Casper niets aan de twijfel over. Een tweede plaats. Jari volgde hier vlak achter op een zesde plaats. Yorick kwam als vijftiende over de finish. Alle drie waren ze al zeker van plaatsing van het NK, alleen de plaats telde nog.

In Categorie 7 de grote groep van De Jonge Renner. In deze categorie misschien wel de grootste verassing van de dag. Geen overwinning voor De Jonge Renner of hun concurrent Joren de Gruijter. Nee, soms ontsnapt iemand op het laatste moment. In de achtervolgende groep van zeven man kwam Roan Konings op één seconde van de winnaar als nummer twee over de streep. Jeremy Melis als nummer vijf de tweede renner van De Jonge Renner. Moreno Tak zevende en Sven Mulder achtste. In de tweede groep kwam Sam Oosterholt als elfde over de finish, Bart Rutten als veertiende en Just van Dongen als zestiende. Met deze uitslag pakt De Jonge Renner maar liefst vijf van de zes startplaatsen voor het NK van het district. Het NK gaat over twee weken plaatsvinden in Amersfoort. Benieuwd hoe zij het “klimmetje” in de koers gaan vinden.