LANDELIJKE JEUGDCOMPETITIE MOUNTAINBIKE GROESBEEK

De ‘Hel van Groesbeek’ deed z’n naam eer aan, want dat het een hel was, gold wel voor vele deelnemers aan de 13e wedstrijd in de landelijke jeugdcompetitie mountainbike te Groesbeek.

De steile klimmen en afdalingen door groeven en over boomwortels, zorgden ervoor dat het parcours niet geheel ongevaarlijk was.

In categorie 2 startte Boris, voor de eerste keer op z’n nieuwe mountainbike. Of dat wat uitmaakte? Nou en of. 26 inch wielen i.p.v. 24 inch, maakte het verschil met de jongens die op 29 inch reden toch weer een stuk kleiner. Een wat groter frame; het zat Boris als gegoten, laat de heuvels maar komen! Een super goede prestatie heeft Boris gereden. Hij werd namelijk veertiende van de 32 kinderen.

Quinn van der Waal vertegenwoordigde De Jonge Renner in categorie 5. Totaal 40 deelnemers. Waarvan Quinn er negen achter zich liet. Hij had het zwaar, steeds weer bij bovenkomst op die pittige grasheuvel. Voor herstel was weinig tijd, want bij de afdaling met haarspeldbochten moest hij goed z’n koppie erbij houden. Goed gereden hoor Quinn.

Onze trouwe deelnemer in categorie 7 was Pepijn van Elzakker. Dit keer kon hij de kopgroep niet vasthouden. Hij moest zich wat laten terugzakken. Als tiende van de 33 jongens kwam hij over de meet en dat is nog steeds keurig te noemen.

Voor de eerste keer dit seizoen kwam Jeremy Melis z’n stuurbordje in Groesbeek ophalen. Hij maakte een keer een uitstapje vanuit het wegwielrennen. Hij moest achteraan starten en heeft mooi elf deelnemers achter zich gelaten. Een 22e plaats was het resultaat voor Jeremy.

De laatste LJC-wedstrijd vóór de zomervakantie is op zaterdag 1 juli in Apeldoorn. Op 2 september staat Appelscha op de planning.