De Jonge Renner succesvol in Kaatsheuvel

Op zondag 2 juli vond de kermiskoers in Kaatsheuvel plaats. Mede georganiseerd door de Oosterhoutse wielervereniging De Jonge Renner. Het parcours van 2,2 km ging over de, door de motregen, gladde stenen straten in Waalwijk.

In categorie 5 stonden drie renners aan de start. Annelin Roelands, Sepp Brocken (zijn eerste wedstrijd) en Joey Welling. Voor Joey was de kans op een goede klassering al snel voorbij. Hij viel hard. Wat schaafwonden en speling in de voorvork. Natuurlijk reed hij door! Een lange tijd samen met Annelin. Uiteindelijk kwam Annelin als elfde over finish, Sepp als dertiende en Joey als veertiende over de finish. In categorie 6 reden vier renners van De Jonge Renner. Het was een wedstrijd waar tactiek belangrijker was dan snelheid. Yorick Brethouwer en Jari Prins van De Jonge Renner probeerden te ontsnappen, maar kregen geen ruimte van het peloton aangevoerd door Casper Noorloos (voor hem een thuiswedstrijd, want hij is woonachtig in Kaatsheuvel) ook van De Jonge Renner. In dit peloton ook een sterk rijdende Rowan van Oord. In de laatste ronde was er dan toch een ontsnapping. Yorick valt aan en wordt gevolgd door Casper, Jari en een vierde renner van een andere club. Met z’n vieren bleven ze weg. Helaas kon De Jonge Renner het niet afmaken en kwamen ze als nummer twee Jari, drie Casper en vier Yorick over de finish. Rowan kwam in het achtervolgende groepje als negende over de finish.

In categorie 7 weer veel renners van De Jonge Renner aan de start. Dit is wel een snelle en harde wedstrijd. Veel aanvallen van Roan Konings, Moreno Tak en Sven Mulder. Ook sterk in de kopgroep Jeremy Melis. Uiteindelijk rijden deze vier renners van De Jonge Renner met een groep van zeven naar de finish. In de eindsprint wint Roan het van Moreno. Jeremy komt als vierde over de finish en Sven als nummer zeven. Hierachter vonden uiteindelijk Bart Rutten, Just van Dongen en Milan Geleijnse elkaar. Zij reden uiteindelijk een tijd samen richting finish. Bart op plaats twaalf, Just plaats dertien en Milan plaats veertien. Voor Milan was het een speciale dag. Na twee jaar geen wedstrijd na een zware blessure reed hij weer zijn eerste wedstrijd!

Na deze jeugdcategorieën was het nog spannend bij de nieuwelingen en junioren! Volgende week weer richting de klimmetjes in Limburg.

Foto’s van Kaatsheuvel staan hier!

De Jonge Renner in de 44e ronde van Giessenburg

Op zaterdag 8 juli trokken twee renners van De Jonge Renner richting Giessenburg, een mooi dorp in Zuid-Holland. Denley van Wijnbergen en Matthijs Bink krijgen de smaak van wedstrijden steeds meer te pakken. In Categorie 4 is Denley van Wijnbergen dit seizoen voor het eerst wedstrijden aan het rijden voor De Jonge Renner. Hij heeft al enkele mooie resultaten laten zien en zo ook weer in Giessenburg. Na vijftien korte ronden waren er drie renners vooruit. Denley was met twee anderen in de achtervolging. De eindsprint van dit drietal won hij en kwam zo tot een mooie vierde plaats in een veld van dertien renners. Ook Matthijs is bezig met zijn eerste echte seizoen wedstrijden. In zijn categorie veertien renners aan het vertrek. Zij moesten achttien ronden rijden. Met elf reden zij richting de finish voor een eindsprint. Matthijs kwam als achtste over de finish. Weer goede resultaten, maar nog belangrijker, weer een ervaring rijker!

Klimmen in Schinnen!

Op zondag 9 juli trokken twaalf jeugdrenners van De Jonge Renner naar Schinnen in Zuid – Limburg. Voordat het criterium begon werd er een heuse klimtijdrit gereden. Dat ze door middel van een trainingsdag enkele weken geleden goed voorbereid waren bleek wel uit de resultaten.

De dag begon dus met een klimtijdrit over de Scholtissenholenweg. Dit is een weg van 1000 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Niet heel stijl dus, maar genoeg om pijn te doen. Als eerste van De Jonge Renner stond in categorie 5 Hidde Swart aan de start. In een veld van 21 renners kwam hij als twaalfde over de finish. In categorie 6 42 renners aan de start waarvan drie van De Jonge Renner. Yorick Brethouwer vloog omhoog met een mooie achtste plaats als resultaat. Bij Jari Prins ging het “wel ok”. Hij kwam als negentiende over de finish. Rowan van Oord kwam vooral voor de wedstrijdervaring. Zoveel tijdritten zitter er nog niet in zijn benen. Rowan finishte als 41e.
Categorie 7 was wederom het best vertegenwoordigd met zeven renners. Sven Mulder was de snelste van De Jonge Renner met een vierde plaats. Ook in de top tien Moreno Tak (zevende) en Jeremy Melis (tiende). Roan Konings was met hogere verwachtingen gekomen dan zijn plek twaalf. Verder nog Sam Oosterholt (29), Bart Rutten (30) en Just van Dongen (34). Zij gaven niet veel op elkaar toe in een veld van 43 renners.

In de middag het criterium, een ronde van 1200 meter. Kort dus. De Deken Packbierstraat bevat de zogenaamde “Muur van de Moutheuvel” met enkele meters stijgingspercentage van ca. 17%. Deze klim beslaat ongeveer 150 meter. Een klim die elke ronde genomen moest worden (ruim twintig keer!). Hidde Swart reed een goede race. Vier renners wisten het peloton te ontsnappen, waarbij twee renners oneerlijk geholpen werden door de koploper die het complete peloton op een ronde wist te zetten, en reden voor het podium. Hidde reed goed in het peloton dat steeds kleiner werd. In de laatste ronde liet Hidde zien dat hij duidelijk de sterkste van het peloton was en kwam dus als vijfde over de finish. In categorie 6 een deelnemersveld van 51 renners. Yorick startte achteraan, maar kon in vier ronden naar de kop van het peloton rijden, Jari zat hier al in het begin van de wedstrijd door een gunstigere startpositie. In ronde zes was er een valpartij in het peloton waardoor er gaten en kleinere groepen ontstonden. Twee duidelijke leiders in de wedstrijd, gevolgd door één renner. Hierachter een groep van drie renners waar Yorick na zes ronden alleen te hebben gereden bij kon aansluiten. Met deze groep van vier reed hij naar de finish. Uiteindelijk eindigend op een knappe vijfde plaats. Na de valpartij kwam Jari in een groep van zo’n twaalf renners. Lang kon hij bijblijven maar in ronde zeventien moest hij de groep toch echt laten gaan. Vier loodzware rondes moest hij nog alleen afleggen. Hij kwam als 21e over de finish. Casper Noorloos reed een stabiele rit. De hele wedstrijd rond plaats 30. Uiteindelijk kwam hij als 34e over de finish. Rowan van Oord reed de eerste ronden soepel naar boven. Na tien ronden werd de berg steeds zwaarder en liepen de rondetijden op. Als 40e kwam hij over de finish.

In deze rommelige race waar door één of meerdere keren gedubbelde renners de jury het moeilijk kreeg reden slechts zeven renners de oorspronkelijke 22 ronden. De overige werden tussen de 16 en 21 ronden geklasseerd. Omdat dit kennelijk toch teveel uitdaging gaf voor de jury kwam deze voor categorie 7 met een heel opmerkelijk besluit…. Zodra een renner gedubbeld werd diende hij de koers te verlaten.Dit betekende voor sommige renners dat zij reeds na vier rondes (4,4 km) uit de koers werden gehaald. Just van Dongen ging eigenlijk heel goed maar moest met zijn groepje van vier na negen rondes stoppen. Hij kwam tot plaats 37 van de 48 gestartte renners.

Sam (zeventiende) en Bart (achttiende) wisten samen met een derde renner het jagende peloton twintig ronden voor te blijven. In de tot dertien man gereduceerde peloton reden nog vier renners van De Jonge Renner. Jeremy was als niet klimmer al lang blij dat hij bij dit groepje hoorde en finishte heel goed als twaalfde, Sven kwam als zesde over de finish. Moreno probeerde het nog op de laatste klim wat hem een goede uitgangspositie voor de spint gaf, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. Roan Konings was duidelijk wel tevreden met deze rit. Hij sprintte het snelst naar de finish en kwam als nummer 1 over de finish! Een mooie winst dus in deze lastige koers!

Het was een lange, maar zeker geslaagde dag voor De Jonge Renner in Limburg.

Foto’s van de koers in Schinnen staan hier en hier!