WV De Jonge Renner junior Ryan Kamp is goed begonnen aan zijn crossseizoen. De renner uit Raamsdonksveer, die in de winter uitkomt voor crossteam ZZPR-HanClean-Orange babies, heeft er vier crossen met internationale tegenstand opzitten en wist er drie van te winnen.

Op 10 september won Ryan zijn eerste veldrit, dit was de Bricocross in Eeklo, twee weken later was het raak in Dordrecht en daar voegde hij de winst in de Superprestige-cross in Gieten aan toe. Het afgelopen weekend werd in Ronse de zware Hotondcross oftewel de GP Mario de Clercq verreden. In deze cross stond Ryan een keer niet op het podium en werd toch weer heel knap vierde. Deze cross werd gewonnen door de Zwitser Loris Rouiller. Door zijn goede resultaten is Ryan nu leider in de UCI-ranking bij de junioren. Een knappe prestatie natuurlijk.

Om Ryan te steunen tijdens zijn crossen is er een door een aantal wielervrienden uit de regio een heuse supportersclub opgericht. In België heeft zowat iedere crosser een supportersvereniging, dus ook voor Ryan werd het tijd er één op te richten. Op vrijdagavond 20 oktober is er een oprichtingsavond in Huis ten Bos te Geertruidenberg waarbij de crosser zelf ook aanwezig is. Een bierproeverij in het teken van Vlaamse crossen en een wielerquizje zal zeker voor de nodige ambiance gaan zorgen. Opgeven voor deze avond of lid worden van de supportersclub kan via het contactformulier op de website. Klik hier om op de speciale website te komen! De bedoeling is om een aantal mooie crossen met een volle supportersbus te bezoeken.

Ryan succes dit seizoen!