Grand Prix Bob Jungels (Luxemburg)

Een dag later op zondag 1 april werd in het Luxemburgse Dippach de Grand Prix Bob Jungels verreden. Een internationale UCI 1.1 klassieker met een sterk rennersveld en dus een mooi eerbetoon aan de Luxemburgse klasbak van de Belgische Quick-Step formatie. Ploegleider deze dag was Daan Meijers en ook hij kwam met een zeer knap resultaat terug naar huis!


FOTO: © Albert Krier

Tijdens deze klassieker moest elf keer een ronde van 11,9 kilometer worden afgelegd. In deze omloop zat telkens een klim in met een stijgingspercentage van 10%. In de eerste ronde was er een valpartij met Luca van den Boom. Na een achtervolging van vijf kilometer kwam hij toch nog terug in het peloton. Ook Martijn Räkers, Sven Hassert en Hugo Hoekjen zaten in dit peloton waaruit even later zo’n 25 man wegreden. Manuel Michielsen reed een heel sterke race en zat mee in deze groep, die in het vervolg van de koers compleet uit elkaar viel. Manuel zat nog even alleen vooruit, maar daarna ontstonden er verschillende kopgroepjes.


FOTO: © Albert Krier

Het was een ware slijtageslag. Uiteindelijk was het de Duitser Marius Mayrhofer die alles aan flarden reed. Hij reed de nummer twee op meer dan twee minuten. Manuel Michielsen kwam op 3 minuten en 18 seconden alleen over de streep. Helemaal leeg gereden, maar hij mag terugkijken op een zeer knap resultaat op dit parcours en in loodzware weersomstandigheden. Slechts 28 renners haalden door de vele regen en hagel de finish. De uitslag is hier te vinden!

Op naar meer mooie koersen!

 

© Onderstaande foto’s zijn van fotograaf Albert Krier (Dudelange/Luxemburg)