Op zaterdag 7 april stonden onze nieuwelingen Roan Konings, Moreno Tak, Sven Mulder ,Sven Pijnenburg, Robin van Oirschoit en Jaap Roelen onder een mooi lentezonnetje, aan de start voor de Omloop Noord-West Overijssel. De loting was niet ideaal, zeker niet voor Sven Mulder, want die moest achteraan starten. Met windkracht 4 een redelijk winderige wedstrijd.

Na ongeveer 12 kilometer de weer gebruikelijke valpartij bij de nieuwelingen, gelukkig zonder al te veel schade en alle DJR-mannen nog in koers. Hier kwam echter een einde aan na twintig kilometer. Net op het moment dat Sven Pijnenburg verder naar voren wilde opschuiven in het peloton was er een valpartij waar hij net niet voor kon uitwijken. Het gevolg was een valpartij met een buiteling de berm in. Persoonlijke schade viel mee, maar wel een spaakbreuk in het achterwiel. Voordat de mechanieker van de neutrale wagen er in geslaagd was het wiel te wisselen, was het peloton vertrokken en werd Sven met wat andere betrokkenden van de valpartij uit koers genomen.

Ook Sven Mulder en Moreno werden opgehouden door deze valpartij, maar zij konden weer vol in de achtervolging op het peloton. Sven Mulder had hierbij zoveel energie verspeelt dat hij bij het groepje, met daarin Moreno, niet kon aanpikken. De benen waren duidelijk niet super vandaag. Helaas moest dus ook Sven Mulder de wedstrijd vroegtijdig verlaten.
In Sint Jansklooster, halfweg koers een koppeloton van ongeveer 60 coureurs met hierin Roan, Robin en Jaap. Op ongeveer één minuut achterstand een groep van twaalf met hierin Moreno. Op de  terugweg naar Zwartsluis, brak dit koppeloton, mede onder invloed van de wind, in meerdere stukken uiteen. Helaas werd Robin, net voor het begin van de klinkerstrook, door een lekke band teruggeworpen. In de kopgroep van zeventien die uiteindelijk ontstond, waren Roan en Jaap namens De Jonge Renner vertegenwoordigd.

Een tweede groep van eveneens ongeveer zeventien renners reed op een achterstand van twintig seconden, maar zij konden dit niet meer dichtrijden. Met de finish in zicht, had Roan zijn zinnen gezet op een vlammend eindschot, teneinde zijn eerste nieuwelingen klassieker een passend slot te geven. Met ingang van de laatste kilometer zat hij op een perfecte vijfde plaats in het peloton. Helaas werd Roan de laatste kilometer opgehouden door een val en werd uiteindelijk door de kop van de achtervolgende groep gepasseerd.
Aangezien deze schermutselingen achter Jaap plaats vonden, kon Jaap wel mee spurten voor de bloemen en sleepte een verdienstelijke zevende plaats uit de strijd!

Roan finishte uiteindelijk als achttiende, Robin 62ste en Moreno als 72ste, waarmede zowel Roan als Moreno op een goede eerste klassieker konden terugzien, hoewel met name Roan op meer gehoopt had gezien zijn positie in de kopgroep.

Al met al een keurige prestatie van de de DJR-renners in deze koers!

 

FOTO’S: JOLANDA KONINGS.