In het weekend van 5 en 6 mei reden onze junioren weer in verschillende koersen.

Op zondag 6 mei reden de junioren in de Vlaams Brabantse Pijl Korbeek-Lo. In het begin van de koers zaten er achttien renners weg en was het team met Ryan Kamp, Lars Hohmann en Sven Hassert goed vertegenwoordigd. Wessel Verschueren reed helaas lek net voor de kasseienklim en kreeg te maken met een barrage van de jury, dus hierdoor was hij helaas gezien. Hugo Hoekjen en Stan van den Bergh konden het hoge tempo niet volgen en moesten de koers dan ook vroegtijdig verlaten. Ondertussen was de grote kopgroep van achttien weer ingelopen en begon het spel opnieuw. Onze mannen hadden iets te veel energie in die vluchtpoging gestoken en moesten verstek laten gaan toen er weer een nieuwe kopgroep ontstond. Uiteindelijk eindigden Sven als 40e, Lars 71e en Ryan 119e.


Foto: Facebook-pagina Kleeberg Challenge powered by Lions Dive&Beach Resort Curacao (Maarten Welzen).

Zaterdag reden er drie renners in het Zuid-Limburgse Mechelen de Kleeberg Challenge. In de tijdrit, die werd gewonnen door de Tsjech Thomas Kopecky eindigde Sven Hassert als 14e, Martijn Räkers 21e en Bart Beks 51e.


Foto: Facebook-pagina Kleeberg Challenge powered by Lions Dive&Beach Resort Curacao.

In het klimcriterium (op en af de Kleebergerweg) wist Sven Hassert samen met Bas van Belle naar de ontsnapte Wessel Krul te rijden. Bas van Belle ging er later solo vandoor richting de overwinning en Sven wist wel de millimetersprint voor de tweede plek te winnen. Bart werd 34e en Martijn 45e.


Foto: Facebook-pagina Kleeberg Challenge powered by Lions Dive&Beach Resort Curacao.

Afgelopen Zaterdag reden Jamie Prince en Mauro Spapen de GP Maarten Wynants in het Belgische Helchteren. Mauro was lange tijd met een medevluchter weg, maar toen zij werden ingelopen ontstond er direct een nieuwe kopgroep van acht man. Hier zat Mauro niet bij, maar hij wist wel de pelotonsprint te winnen. Jamie finishte in het peloton als 46e.

Zondag stond voor Gianni Pavone, Bart Beks en Luca van den Boom de ronde van Standdaardbuiten op het menu. Al na twee ronden ging Bart er met vier medevluchters vandoor en zij bleven de gehele koers vooruit rijden. Daarachter zaten Luca en Gianni in een groep achtervolgers. Na een knappe koers finishte Bart op plek vijf. Gianni werd 12e en Luca 13e.

Manuel Michielsen reed de Course de la Paix met de Nederlandse selectie (zie verslag). Kane, Hidde en Ward kwamen dit weekend niet in actie.

Op 18, 19 en 20 mei rijden onze mannen de SPIE Internationale Junioren Driedaagse van Axel. De volgende renners zijn hiervoor geselecteerd: Ryan Kamp, Hidde van Veenendaal, Mauro Spapen, Wessel Verschueren en Sven Hassert.  Het weekend voor deze belangrijke etappekoers gaan de mannen de laaste etappe verkennen. Ze doen er dus alles aan om een mooi resultaat weg te zetten!